Vijesti

PO PRVI PUT IKAD POSEBNI REDARI NA ZAGREBAČKIM GROBLJIMA!

31.10.2019.

PO PRVI PUT IKAD POSEBNI REDARI NA ZAGREBAČKIM GROBLJIMA!

200njak posebnih redara ove godine će na 20ak zagrebačkih groblja zaista pomagati u svim smislima našim sugrađanima, od nalaska točne lokacije grobove, preko čišćenja, vožnje vlakićem nemoćnih i teško pokretnih do pomaganja u raznim situacijama.

POMOĆ SUGRAĐANIMA

-Naši će zaposlenici biti sutra i preksutra na usluzi građanima u pružanju svih potrebnih informacija o pristupu i kretanju po grobljima, te o svim drugim pitanjima od interesa građana kako bi obilazak počivališta pokojnika protekao u najboljem redu - izjavio je direktor Gradskih groblja Patrik Šegota.

Vozit će teško pokretne električnim mini-automobilima do grobova, pomagat će u čišćenju smeća te odvoženju plastike, a preko posebnih mobitela će znati detalje vezane za svaki grob, njegovu točnu lokaciju itd.

PROŠIRENJE MIROGOJA

-Monumentalna kompozicija slavnog arhitekta Hermana Bolléa koja je simbol Mirogoja dobit će u skorašnjoj budućnosti kilometar dug nastavak na južnom dijelu groblja - najavio je Patrik Šegota, dok projektant Marijan Hržić objašnjava kako će se s unutarnje strane zida kojeg čini arkade nalaziti tzv. ''kolumbarijske niše', jer, kaže, u posljednje vrijeme mnogo je krematorijskih ukopa, pa je za to potrebno i osigurati mnogo prostora u nadolazećim radovima, objasnio je Hržić.