Zagreb

Uspjeh studenata Pravnog fakulteta!

Autor: Biljana Starović / 08.06.2018.

Uspjeh studenata Pravnog fakulteta!

Nastave li postizati ovakve uspjehe, studentima Pravnog fakulteta uskoro će trebati posebna prostorija za osvojene trofeje. Naime, po četvrti su put pobijedili na regionalnom studentskom natjecanju iz ljudskih prava. Veliki finale čeka ih pred sucima Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu. 

Zasluženi odmor nakon napornog rada i velikog uspjeha – prvog mjesta na regionalnom studentskom natjecanju iz ljudskih prava. Studentica četvrte godine, Martina Muža, zbog natjecanja je malo zapostavila fakultetske obveze, no ne žali. U finalu su studenti okupljeni u klubu "Vladimir Bayer" bili bolji od kolega iz Ljubljane.

- Stvarno kvalitetan tim i stvarno je bilo jako neizvjesno tko će pobijediti, ali ipak smo mi pobijedili. Nakon toga dojmovi su definitivno pozitivni i iskustvo je predobro - rekla je Martina. 

Kroz tromjesečne pripreme studente je vodila profesorica Zlata Đurđević koja je izuzetno ponosna na svoje studente i njihovo znanje te retoričke sposobnosti koje su pokazali na natjecanju u Skoplju. 

- Tu se zapravo pokazuje kontinuitet visoke edukacije i znanja koje naši studenti imaju u području zaštite ljudskih prava, u području poznavanja međunarodnih standarda i međunarodnih prava, ali i kaznenog prava u čijem se području predmeti često nalaze - poručila je profesorica Đurđević.

Ovom pobjedom studenti su se kvalificirali za veliki finale u kojem će se susresti s pobjednikom regionalnog natjecanja skandinavskih zemalja pred  Europskim suda za ljudska prava u Strasbourgu. Pa sretno im bilo u lovu na još jedan trofej!