Zagreb

Uređen prostor oko bolnice Blato, a kad će bolnica?

Autor: Matea Ćorić / 13.06.2018.

Uređen prostor oko bolnice Blato, a kad će bolnica?

I dok je Sveučilišna bolnica u Blatu, i nakon punih 26 godina zapuštena i prepuštena zubu vremena, prostoru oko bolnice napokon je obnovljen. Riječ je o prostoru koji je bio zapušten gotovo 30 godina i na koji su građani bacali ilegalno otpad. Investicijom teškom 9 milijuna kuna, prostor je pretvoren u novi park ili kako ga već gradoančelnik naziva 'novi Bundek'.   

Na 'novom Bundekom' osim uređene ulice, biciklističke te pješačke staze, stvorena je i oaza za uživanje u prirodi: 40 klupa, 20 stolova i 20 roštilja. 


''Sanacija ceste u dužini od 2,5 kilometara obuhvatila je postavljanje novih rubnjaka, skinut je stari i postavljen novi asfalt kolnika i pločnika, te napravljeni novi slivnici. Također je produžen izljevni propust, ugrađena čelična rešetka koja sprečava propust krupnog otpada prilikom (granja, trupaca) u vrijeme kad rijeka Sava nabuja. Napravljena je i javna rasvjeta sa 85 čeličnih stupova i najnovijom LED tehnologijom.'' - rekao je voditelj Zagrebačkih cesta Ante Todorić.

Ovo će biti pristupna cesta u budućem projektu uređenja Sveučilišne bolnice, odnosno njene prve faze, stoga je njeno uređenje bio prioritet, rekao je gradonačelnik Milan Bandić prilikom otvaranja rekonstruirane Ulice Blato Također je podsjetio kako je Zrinjevac ovdje prije tri mjeseca uredio okoliš te su postavljene klupe, stolovi i roštilji kako bi sugrađani mogli uživati u prirodi.

Zadnjih godinu dana očistili smo gotovo 70 hektara gradske površine oko Sveučilišne bolnice. U zadnjoj fazi smo postavili 20 roštilja i 40 kompleta hrastovih klupa i stolova i drago nam je da su to sugrađani prepoznali i koriste površinu, rekao je voditelj Holdingove podružnice Zrinjevac Igor Toljan dodavši kako se još mora riješiti parkirališni prostor kako bi im bilo praktično za dolazak automobilima.