Zagreb

Svečana sjednica Senata Sveučilišta

04.11.2019.

Svečana sjednica Senata Sveučilišta

Povodom 350. obljetnice Sveučilišta u Zagrebu, održana je svečana sjednica Senata. Na njoj su dodijeljena posebna priznanja studentima, počasna priznanja profesor emeritus te nagrade Andrija Mohorovičić i Fran Bošnjaković.   

Autorica rada koji je izabran kao vizualni identitet hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije, Iva Primorac studentica je prve godine diplomskog Studija dizajna pri Arhitektonskom fakultetu. Sada je dobila posebno priznanje Sveučilišta. 

- Trenutno smo sretni i uzbuđeni te malo pod pritiskom jer se sve intenzivno događa. Projekt je nastao tijekom druge godine na preddiplomskom studiju i radili smo ga jedan cijeli semestar. Radimo na raznoraznim aplikacijama, web dizajnu i drugim detaljima - kazala je Iva.

I dok je Iva tek na početku svog akademskog puta, redovita profesorica u mirovini, Olga Kronja, cijeli životni vijek provela je na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu. Jedna je od dobitnika počasnog zvanja professor emeritus, zbog posebnih zasluga u razvoju i napretku Sveučilišta u Zagrebu. 

- Ja sam se bavila kemijom cijeliživot, radila sam sa studentima, surađivala sam s domaćim, ali i stranim sveučilištima - istaknula je dobitnica počasnog zvanja.

Svi dobitnici zaslužni su da je Sveučilište, koje slavi svoju 350. obljetnicu, postalo vidljivo, istaknuo je rektor Damir Boras. Na svečanoj sjednici Senata dodijeljena su i nagrade Fran Bošnjaković za tehničko područje te Andrija Mohorovičić za prirodoslovno područje.