Zagreb

Sjednica Odbora za kontrolu bez Procjeniteljskog povjerenstva

09.10.2019.

Sjednica Odbora za kontrolu bez Procjeniteljskog povjerenstva

Odbor za kontrolu Gradske skupštine održao je sjednicu na temu procjene vrijednosti imovine s obzirom da se nekoliko puta događalo da su se procjene gradske imovine mijenjale pri kupnji, odnosno prodaji. Sjednicu je obilježio nedolazak članova Procjeniteljskog povjerenstva Grada Zagreba. 

Umjesto da se raspravljalo o predviđenoj temi – procjeni vrijednosti nekretnina u gradu, fokus današnje sjednice Odbora za kontrolu bio je nedolazak članova Procjeniteljskog povjerenstva. Predsjednik Odbora za kontrolu, Zvane Brumnić, istaknuo je kako je sramota, da netko tko tvrdi da je stručan u svom poslu, nije u stanju braniti ono što radi. 

Pročelnik Gradskog ureda za imovinsko -.pravne poslove i imovinu Grada, Damir Lasić, kazao je kako se povjerenstvo uputilo pismeno očitovanje, iz kojeg se da pročitati da članovi osjećaju pritisak. 

Povod za ovu tematsku sjednicu bilo je nekoliko situacija u kojima je primijećeno da su se procjene gradske imovine mijenjale.

Mi smo nekoliko puta do sada bili svjedoci da su procjene bile povlačene, mijenjane, odnosno, da su na istim lokacijama procjene kod kupnje ili prodaje gradske imovine bile različite. Nama je kao gradskim zastupnicima bilo potpuno nelogično da na istoj ili vrlo sličnoj lokaciji cijena zemljišta kada kupujemo bude i dva puta veća nego kada prodajemo - rekao je Brumnić.

Sjednica će se ponovno održati za mjesec dana. Ostaje za vidjeti hoće li članovi povjerenstva tada doći.