Zagreb

SDP-ovci Bandiću: "Umjesto gradnje nacionalnog stadiona, uložiti više novca u škole i vrtiće"

Autor: Tomislav Radnić / 03.09.2018.

SDP-ovci Bandiću:

Zagrebački SDP-ovci smatraju kako je obrazovanje u cijeloj zemlji na vrlo niskim granama, a da ni u Zagrebu, koji bi po tom pitanju trebao biti najbolji, stanje nije dobro. Pozivaju stoga gradonačelnika Milana Bandića da, umjesto 600-tinjak milijuna kuna, koliko Grad planira uložiti u novi nacionalni stadion, dio novca preusmjeri na prioritet(e), a obrazovanje je zasigurno prioritet.

Prvi čovjek zagrebačkog SDP-a, Gordan Maras, sa suradnicima je, ususret novoj školskoj godini, održao konferenciju za medije na kojoj je gradonačelnika Milana Bandića optužio da se stihijski razbacuje s novcem Zagrepčana, a ne ulaže ga tamo gdje bi trebao, u ovom slučaju u obrazovanje.

Neke zagrebačke škole nemaju grijanja, neke nemaju ni tople vode, u nekima još uvijek postoji azbest, a gradonačelnik najavljuje gradnju nacionalnog stadiona u Blatu, za koji bi Grad dao preko 500 milijuna kuna, prema nekim procjenama i 620 milijuna, istaknuli su SDP-ovci te pozvali gradonačelnika da razmisli o prioritetima.

Naglasili su i da je tijekom protekle 4 godine u Zagrebu izgrađena samo jedna škola, ona na Kajzerici, dok je u školsku infrastrukturu u tom periodu uloženo 300-tinjak milijuna kuna, dakle, puno manje nego bi Grad dao za gradnju nacionalnog stadiona.