Zagreb

SDP neće podržati osnivanje sportskog holdinga!

Autor: Biljana Starović / 25.02.2019. / 00:00

SDP neće podržati osnivanje sportskog holdinga!

Gradske financije muče i SDP-ovce, napominju kako se godinama u gradi radi neodgovorno te da Banidć ima neronovski pristup. Na sutrašnjoj sjednici Skupštine neće podržati osnivanje sportskog holdinga, čiju svrhu vide u tome da se gradska imovina može kreditno opterećivati kod banaka.   

Dopis Gradskog ureda za financije, u kojemu stoji da Gradu nedostaje 1,4 miijarde kuna za podmirenje troškova i rashoda za ovu godinu, SDP-u je jasan pokazatelj kako se u gradu troši novac koji će građani vraćati desetljećima. 

- Ja sam siguran da gradonačelnik Bandić zna da mu je ovo zadnji mandat i ponaša se na način na koji su se ponašali neki koji su uništavali svoje gradove, doduše na neki drugi način, to je "neronovski" sindrom. On ovdje de facto pali novac građana Grada Zagreba i zagrebački proračun - kazao je predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras

SDP-ovci smatraju kako nije potrebno raditi krov na maksimirskom stadionu za 300 milijuna kuna te preuređivati Šalatu za 200 milijuna, s obziromna proračunsku rupu. Osnivanje sportskog holdinga neće podržati. Kažu kako je svrha te tvrtke kreditno opterećivanje gradske imovine kod banaka te financiranje Potemkinovih sela. 

Renato Petek je upozorio, da prema informacijama koje je dobio, trenutni dugovi Grada iznose 941 milijun kuna, dok podaci Državne revizije pokazuju da je taj dug, zajedno s fizičkim osobama, 2,8 milijardi kuna. Zahtijeva da lista dužnika bude javno objavljena na stranicama Grada Zagreba.