Zagreb

SDP: Bandićevi prioriteti su spomenici i kumovi

22.10.2019.

SDP: Bandićevi prioriteti su spomenici i kumovi

Izvješće o radu gradonačelnika za prvih šest mjeseci ove godine neće podržati SDP-ovi zastupnici. Istaknuli su kako su građani u tom periodu izdvojili 400 milijuna kuna više svojeg novca te se postavlja pitanje jesu li zauzrat dobili kvalitetniju uslugu i tko od tog novca ima najviše koristi.

Kada se pogleda razvoj grada, zaključak je da u Gradu Zagrebu najviše koristi imaju kumovi i prijatelji gradonačelnika, istaknuo je šef zagrebačkog SDP-a Gordan Maras.

- Grad se svodi na kumove i spomenike, a ono što građanima najviše treba – kvalitetan promet, kvalitetno obrazovanje, gospodarenje otpadom, u to se uopće ne ulaže jer su prioriteti gradonačelnika Bandića potpuno krivi - kazao je Maras.

SDP-ovi tvrde kako Zagreb uopće nije smart city, niti građani vide kakve koristi imaju od deset milijardi kuna godišnje koliko izdvajaju. 

- Mi smo taoci politike preslikane s državne razine u kojoj su Bandić i HDZ interesno povezani i drže jedni druge - istaknuo je Maras.

Vesna Nađ istaknula je kako se izrađuje novi cjenik Čistoće kojim će se podići cijene, a ako se to ne usvoji, Holdingova podružnica bit će u minusu 235 milijuna kuna. Na problem otpada osvrnuo se i Rajko Ostojić koji kaže kako Zagreb nikad nije bio prljaviji.

- Jedina dobra vijest je da više nema fontana, fetiš je sada valjda na nečem drugom, valjda na spomenicima. Problem je u tome što čvrsta koalicija između Bandića i HDZ-a, koji su partneri i u gradu i u državi, što ta koalicija ne funkcionira - rekao je SDP-ov zastupnik u Gradskoj skupštini Rajko Ostojić.

Najavljeno je i kako SDP sutra neće podržati izvješće o radu gradonačelnika.