Zagreb

Predstavljeni timovi Startup Factoryja!

14.10.2019.

Predstavljeni timovi Startup Factoryja!

18 timova sudjeluje u predakceleracijskom program Startup Factory, čiji je cilj osnažiti razvoj startup poduzetništva. Četvrta je ovo godina da se program provodi, a veliki finale bit će 27. studenoga na međunarodnoj startup konferenciji Zagreb Connect. Najbolji timovi tada će za svoj razvoj dobiti bespovratna sredstva Grada Zagreba.

Jedinstveni uređaj na tržištu koji služi za ispitivanje kvalitete zaštitinih premaza na metalu. Iza njega stoji tročlani tim s Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije, a razvoj je trajao nekoliko godina. Jedan je od ukupno 18 timova koji sudjeluju u Startup Factoryju.

Program Startup Factory provodi se četvrtu godinu zaredom, a program se, prateći svjetske trendove, svake godine dodatno unapređuje. Poseban fokus stavljen je na transfer znanja i tehnologije u poduzetništvo. 

- Oni njihove ideje ovdje bruse, cilj svake ideje je da postane održiv na tržištu i kroz ovaj program se testira kako neki proizvod može biti samoodrživ na tržištu - kazao je Frane Šesnić, direktor Zagrebačkog inovacijskog centra. 

Cijeli ovaj program podržava i Grad Zagreb će najboljim timovima dodijeliti milijun kuna bespovratnih sredstava. Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, Olivera Majić, istaknula je kako su sve velike kompanije jednom bile male, a kad smo mali, kako u osobnom tako i u poslovnom životu, potrebna nam je nečija potpora.


Dodjela nagrada održat će se 27. studenoga na međunarodnoj konferenciji Zagreb Connect, na kojoj će se obilježiti i 25 godina kontinuiranog poticanja tehnološkog poduzetništva u Gradu Zagrebu.