Zagreb

Početak radova na Čulinečkoj cesti

Autor: Biljana Starović / 10.04.2018.

Početak radova na Čulinečkoj cesti

Sezona radova u metropoli traje cijelu godinu pa su jutros započeli i oni na križanju Čulinečke i Ulice Resnik. Uređenjem prometnice olakšat će se dovoz robe u industrijsku zonu koja bi se uskoro mogla i proširiti.

Ni kiša ni blato nisu spriječili početak radova na križanju Čulinečke i Ulice Resnik. Delati se mora, kako bi se ostvarila zajednička ideja članova Mjesnog odbora Resnički gaj, Vijeća Gradske četvrti Donja Dubrava ali i tvrtki koje tamo imaju sjedišta. 

- Mi smo stavili ovo projektiranje i taj će projekt za otprilike godinu dana biti gotov. Kada se riješu imovinsko - pravni odnosi, ovo će biti još jedna sporedna prometnica kojom će se sa Čulinečke ulice izlaziti na Slavonsku aveniju - kazao je Milan Draženović, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Donja Dubrava. Nevenka Habric, dopredsjednica Mjesnog odbora Resnički Gaj, poručila je kako je ovo za njih znači jako puno, s obzirom da su sve ulice, osim ove, asfaltirane. 

Ovime se stvaraju i preduvjeti rješavanja deponija koji nastaju na ovakvim divljim prometnicama. Roba će se lakše dovoziti u industrijske objekte, a lakše će biti i u prometu kada prometnica Rakitnica, koja je paralelna sa Slavonskom avenijom, bude u funkciji. No dok do toga ne dođe, evo što će se raditi naredna tri dana. 

- Tu radimo klasičnu sanaciju kolnika, na oko 1000 četvornih metara obuhvatit će se 10 do 15 centimetara asfaltne debljine, a uz to će biti iscrtana i horizontalna signalizacija - najavio je prvi čovjek Zagrebačkih cesta Ante Todorić

Radovi vrijedni oko 130 tisuća kuna trajat će do petka kada bi uređena cesta trebala biti puštena u promet.