Zagreb

Otvoren nikad veći i atraktivniji Zagreb auto show

Autor: Jelena Bokun / 10.04.2018. | Zagreb

Otvoren nikad veći i atraktivniji Zagreb auto show

Prvi je dan Zagreb auto showa, a postava je jača no ikad. Ulašteni automobili, motocikli, a po prvi put i kamperi - sve je to dio ponude najposjećenijeg i najatraktivnijeg Zagrebačkog velesajma. 

Ono što će sigurno privući zaljubljenike u automobile su vozila koja će premijerno biti izložena upravo u Zagrebu. Njih je čak 133, tu je 85 brendova, 463 izlagača, a sve to u 14 paviljona i na 70 000 četvornih metara otvorenog prostora. 

- Vjerujem da najviše zanimaju osobna vozila. Tu je jedna svjetska vicepremijera, tri europske vicepremijere i ostalo su hrvatske premijere. - rekla je voditeljica Zagreb auto showa. 

Uz standardni program, pripremljen je i bogat popratni sadržaj, i to čak 250 sati takvog programa. Tu su tri poligona.

Osim automobila, tu su i premijere motocikala, izložena su i gospodarska vozila, a organizatori ističu da se ove godine prvi put izlažu i kamperi. 

Među brojnim izlošcima, posjetitelji će na ovogodišnjem Zagreb auto show moći vidjeti i mini željeznicu. Backo mini express stigao je s dvije maketem željeznicom i automobilima. Posebnost je ta što će i sami posjetitelji moći iskusiti kako je to biti strojovođa, i to preko tableta. 

- S tim da imaju komande kao u kokpitu lokomotive, a na ekranu vide priginalnu snimku jer lokomotiva ima kameru, pa izgleda kao da stvarno voze. - rekao je Antun Urbić-Backo, autor makete.

Ovo je drugi put da se Backo predstavlja na zagrebačkom Auto showu, a ove su godine došli u još boljem izdanju. Osim vlakova, tu su i automobili na indukcijsku struju. Posjetitelji, očekivano, pokazuju velik interes za ovom jedinstvenom maketom. 

Organizatori kažu da je ovo automobilska svečanost koju se ne smije propustiti. Imate pet dana, Zagreb auto show traje do nedjelje, 15. travnja. Cijena ulaznice je 40 kuna, a za umirovljenike 20 kuna.