Zagreb

OKO 5000 TISUĆA UČITELJA ZVIŽDALO VLADI!

06.11.2019.

OKO 5000 TISUĆA UČITELJA ZVIŽDALO VLADI!

"Predsjedniče Vlade, nemojte dovoditi u pitanje budućnost Hrvatske. Premijeru, nemojte dozvoliti da Hrvatske neće biti. 17 dana ignorirali su vas, šutjeli su. Tek 18. dan počeli su pregovori. Čude se zašto smo u štrajku, čude se da nema razumnog razloga. Želimo ispraviti nepravdu prema zaposlenima u obrazovanju'' - bio je oštar Branimir Mihalinec.

DOGOVOR U PONEDJELJAK?

Velik prosvjed, puno zviždanja i rekvizita, no Dan D je u ponedjeljak. Iz Vlade tvrde da ne mogu ispuniti zahtjev od 6,11 posto povećanja koeficijenta, dok iz sindikata tvrde da nema popuštanja. Branimir Mihalinec je rekao učiteljima da će o prihvaćanju Vladinih prijedloga odlučivati učitelji.

- Mi ćemo prijedloge koje Vlada stavi pred nas u ponedjeljak dati vama da to vrednujete. Provest ćemo referendum o njihovim prijedlozima. Vi ćete odlučiti što ćemo učiniti. Ono što vi odlučite obvezuje i vas i nas. Ako prihvatite, potpisat ćemo sporazum. Ako ne prihvatite, idemo dalje zajedno do kraja' - bio je jasan Mihalinec vezano za sastanak u ponedjeljak.

MINISTAR JOSIP ALADROVIĆ PONAVLJA ISTO!

-Trudit ćemo se u pronalasku zajedničkog rješenja, nadam se da svi shvaćaju kolika je kompleksnost sustava i kolike su mogućnosti države. Razumijemo da određeni sektori nisu zadovoljni sadašnjim statusom, ali možemo obećati da ćemo redizajnom sustava plaća omogućiti pravedniji i objektivniji sustav  - odgovorio je na novinarsko pitanje o tome misli li zaista da će nakon nekoliko tjedana uspješnog štrajka i sindikati i učitelji odustati.