Zagreb

Održana manifestacija Dojdi osmaš

Autor: Jelena Bokun / 11.05.2018.

Održana manifestacija Dojdi osmaš

Pred osmašima je velika odluka - odabir srednje škole. Srećom, Grad Zagreb nudi veliki izbor pa će im odabir biti utoliko lakši. Sve o raznolikim programima i smjerovima zagrebačkih srednjih škola mogli su se informirati od najupućenijih, onih koji te škole i pohađaju. 

Učenica osmog razreda Iva Marija Padovan svoj je odabir već donijela.

- Ja bih htjela upisati jedanaestu gimnaziju jer mi se sviđa škola i mislim da je baš ono što tražim. 

Dok dio učenika točno zna kojim smjerom krenuti nakon osnovne škole, neki tek istražuju svoje mogućnosti. Kako bi im se olakšao odabir, u završnim tjednima školske godine, održana je još jedna manifestacija Dojdi osmaš. 

- Nadamo se da će kroz jedan ležeran razgovor i kroz šetnju naši učenici imati priliku steći i neka nova saznanja koja će im omogućiti lakši odabir, što zanimanja, što upisa u srednju školu. - rekla je zamjenica zagrebačkog gradonačelnika, Jelena Pavičić Vukičević.

Među osamdesetak srednjih škola, nije lako odabrati. Zato su se srednjoškolci i njihovi profesori dobro pripremili i znatiželjnim osmašima prikazali ono najbolje što upravo njihove škole nude. 

- Ja sam uvijek htjela upisati Školu primijenjene umjetnosti i dizajna jer me oduvijek zanimalo crtanje i škola je jako dobra, profesori su stvarno jako dobri, puno toga nas nauče, druže se s nama. - rekla je Dunja Cvirn, učenica 3. razreda grafičkog dizajna.

- Jedini razlog zbog čega bih pozvao sve učenike je da je poljoprivreda budućnost, da bez poljoprivrede ne možemo živjeti. - rekao je Matija Balala, učenik 3. razreda Poljoprivredne škole.

- Ima jako puno mogućnosti za usavršavanje iz jezika, ja imam diplomu iz njemačkog. Ima jako puno mogućnosti za putovanja, moj je razred išao u Dansku, Španjolsku, Englesku i svuda po Europi. - rekao je Antonio Kranjčec, učenik 4. razreda jezične gimnazije. 

No, nije sve stvar želja. Za upis u srednju školu potrebni su bodovi. Svi neodlučni osmaši imaju vremena sve do 26. lipnja, kada započinju odabiri srednjih škola putem internetske stranie upisi.hr