Zagreb

Obvezne maske u javnom prijevozu, Grad Zagreb ih dijeli besplatno!

24.06.2020.

Obvezne maske u javnom prijevozu, Grad Zagreb ih dijeli besplatno!

Nakon što je Davor Božinović donio odluku o obvezi nošenja medicinske maske ili maske za lice u javnom prijevozu, Milan Bandić je najavio besplatne maske za sve građane. Kako se koronavirus probio u dječje vrtiće, od sutra i svi djelatnici vrtića moraju nositi maske.

Davor Božinović je rekao da "vozači, ostali zaposlenici i putnici će biti dužni koristiti medicinske maske ili zaštitne maske za lice. Putniku koji nema medicinsku masku ili masku za lice pružatelj usluga javnog prijevoza ne smije ponuditi uslugu" - kazao je Božinović, dok je Milan Bandić rekao kako "on i ministar razmišljaju na istoj valnoj duljini", a zbog proboja koronavirusa u zagrebačke dječje vrtiće, svi djelatnici u njima moraju nositi maske, napomenuo je gradonačelnik, ne želeći otkriti o kojim vrtićima je riječ.

BESPLATNE MASKE SVIMA?!

"Za više od 200 000 zagrebačkih umirovljenika osigurane su maske, a mogu se podići po dvije u svakom od 218 zagrebačkih mjesnih odbora" - istaknuo je Bandić te dodao kako 
će maske dobiti i svi korisnici pučkih kuhinja, ali i ostali građani. Naime, svi koji žele dobiti besplatne maske mogu doći od sutra u gradski Crveni križ, na dvije adrese - Siget 18 i Ilici 223, te tamo mogu podići po dvije maske, isto kao i umirovljenici - objasnili su danas na konferenciji za medije zagrebačkog Stožera Civilne zaštite.

Iz Grada Zagreba su rekli da građane neće, odnosno ne mogu kažnjavati ukoliko ne budu nosili maske, ali će ih upozoravati dok im nošenje maski ne uđe u naviku. Bandić smatra da neće biti puno ljudi koje će morati upozoravati jer svi na kraju žele kako kaže "čuvati sebe i one oko sebe".