Zagreb

Obnovljen prilaz dviju zagrebačkih klinika!

12.04.2018.

Obnovljen prilaz dviju zagrebačkih klinika!

Prošlo je čak sedamdeset godina od kada je zadnji puta renovirano dvorište klinike na Jordanovcu, i pedeset od kada je isto učinjeno pred klinikom u Petrovoj .Angažmanom Grada obje su dobile novo lice..

Bolnica za ženske bolesti i porode u Petrovoj godišnje obavit preko četiri tisuće operacija, godišnje se tamo obaviti i preko četiri tisuće poroda, jedna je od najvažnijih klinika u regiji i zapošljava preko četiri stotine ljudi. Ipak već pedesetak godina njezin prilaz, kao i okoliš potpuno su zanemareni, sve je uglavnom oronulo, pristup je otežan, nepraktičan, kako za pacijente tako i za vozila hitnih službi. Slična je sudbina zadesila i Kliniku za plućne bolesti na Jordanovcu, S tom razlikom što se tamo ništa nije obnovljalo ne pedeset, nego sedamdeset godina. Ne mora se ni spominjati kako su prilazi, kao i vrtovi oko bolnice s godinama potpuno propali i postali priličan problem. Na poziv ravnatelja  KBC-a Zagreb Ante Ćorušića intervenirao je gradonačelnik Milan Bandić te gradskim sredstvima od oko milijun i pol kuna bez PDV-a ušao u obnovu infrastrukture ove dvije Klinike. 

- Nije bitno jeli nešto državno ili gradsko, naša je obveza pomoći svima, to su sve hrvatski građani- rekao je Bandić, i zapravo je u pravu, jer pacijenti svuda i od svuda imaju iste potrebe, zaslužuju isti standard i ovim njegovim potezom zapravo su ga i dobili. Obnovljene su dakle prometnice u krugu obje klinike, rubnjaci, uređeno je zelenilo, sve skupa izgleda puno civiliziranije pa će neke buduće rodilje, ili pacijenti imati puno ugodniji eksterijer. Osim ove investicije, čija je izvedba zbog oštre zime trajala pola godine, odgovorne je u Klinici za plućne bolesti na Jordanovcu razveselila i činjenica da uskoro dobivaju i novi CT čime svoje usluge podižu na jednu sasvim novu i kvalitetniju razinu.