Zagreb

Milan Bandić bio kod liječnika, mora na daljnje pretrage

Autor: Z1 televizija / 19.06.2020.

Milan Bandić bio kod liječnika, mora na daljnje pretrage

Teturanje gradonačelnika Milana Bandića u Gradskom vrtu u Sesvetama u srijedu "zapalilo" je medije i društvene mreže. Je li pijan? Možda mu je pozlilo? Bolestan je?! - bili su samo neki od naslova i/ili komentara. Sve je zanimalo što je s gradonačelnikom koji, tvrde bliski mu suradnici, baš i nije sklon zaviriti u čašicu, osobito za radnog vremena. Doznajemo da se radi o manjim komplikacijama uzorovanim moždanim udarom kojega je pretrpio prije 17 godina.

S 40-ak minuta zakašnjenja gradonačelnik Milan Bandić došao je u srijedu u Gradski vrt u Sesvetama. No, kada se tamo konačno ukazao, svi prisutni ostali su u šoku - gradonačelnik je jedva hodao, teturao je, a suradnici su ga primili pod ruku ne bi li ga održali na nogama. Društvene mreže i mediji doslovno su eksplodirali - svi su se pitali što mu je. Počela su nagađanja, je li pijan, bolestan?!

Upitan idućeg dana za stanje, kratko je odgovorio da je zaboravio popiti tablete. U detalje nije želio, iako su i neki njegovi suradnici rekli da je, uz spomenuto neuzimanje tableta, jednostavno premoren. Radi po cijele dane, obilazi sve što stigne, održava brojne sastanke, a telefon mu ne prestaje zvoniti.

No, doznajemo da je situacija ipak kudikamo ozbiljnija. Uz sve nabrojano, mnogi zaboravljaju da je gradonačelnik Bandić prije 17 godina pretrpio moždani udar nakon kojega se nije u potpunosti oporavio, što i jest najčešći slučaj kad se takvo što nekome dogodi. Uz stresan život, premalo sna, ali i godine koje prolaze, sve to uzima danak. Stoga je, doznajemo od njegovih bliskih suradnika, tvrdoglavi gradonačelnik poslušao savjete i jutros otišao na pregled u KBC Zagreb. A tamo su mu, također doznajemo, rekli da mu zdravlje nije najbolje. Nije životno ugrožen, dapače, i dalje može raditi to što radi, ali morao bi ipak malo stisnuti kočnicu. Usporiti i čuvati zdravlje. I naravno, ne zaboravljati uzimati propisanu terapiju.