Zagreb

Milan Bandić - parking neću naplaćivati protiv volje građana

09.02.2018.

Milan Bandić - parking neću naplaćivati protiv volje građana

Smatram da je duboko nepravedno i nemoralno da jedna ulica parkiranje plaća, a druga ne, no ništa neću raditi na silu. Kako građani odluče, tako će i biti -  stav je prvog čovjeka grada.

Rano zimsko jutro za Milana Bandića počelo je gotovo kao i obično. Gotovo. Ustao se rano kao i obično, u sam cik zore, ali je na posao krenuo jednim drugim prijevoznim sredstvom. Umjesto u automobil, sjeo se na bicikl i krenuo pedalirati prema Gradskoj upravi. Sve to kako bi pružio izvrstan primjer sugrađanima povodom "Dana zimskog bicikliranja". No, zagrepčani su se ionako pokazali kao izvrsni biciklisti sami po sebi, naime, već tri godine zaredom postavljaju rekorde kada je zimsko bicikliranje,ali i bicikliranje uopće u pitanju. 

"  Zdraviji okoliš jedan je od mojih prioriteta, i preduvjet kvalitetnijeg života svih građana - istaknuo je Bandić.

I tako se savršeno nadovezao na nedavno predstavljenu eko kartu grada, jer vožnja biciklom, pa barem i jednom mjesečno poštedjeti će Zagreb dijela ispušnih plinova automobila. A, kada smo već kod automobila, svima je poznato da ih je u metropoli i više nego dovoljno, svjedok tome su svakodnevne nesnosne gužve na prometnicama i vječna potraga za parkirališnim mjestom. Baš je to parkirališno mjesto, odnosno najava naplate parkiranja u cijelom gradu podigla popriličnu prašinu. Gradonačelnik ne može shvatiti što to protivnici ove ideje ne mogu shvatiti, njemu je naime, "po bogu i pravici" da svi u gradu plaćaju parkiranje jer svi u gradu plaćaju porez i prirez. Uveo bi on stoga više zona, nešto smanjio iznos i stvari postavio na "svoje mjesto". No, ako niste skloni njegovom doživljaju situacije ne trebate drhatati od straha jer kako je obećao ništa neće "lomiti preko koljena" pa neće ni parkiranje naplaćivati na silu.

Prije nego što je stigao do svoga radnog mjesta zaustavio se gradonačelnik na Autobusnom kolodvoru , točnije u holdingovom pozivnom centru gdje je predstavio još jednu svoju recentnu ideju - platformu za komunikaciju gradskih službi. Jednostavnijim riječnikom rečeno, dogodili li se potres, izbije li požar, grad zadesi poplava, prometni kolaps i slično sve će dežurne službe komnicirati preko jedne jedine točke - holdingovog centra, čime bi se rekacija na zahtjeve građana trebala ubrzati. - Ništa nas ne smije iznenaditi - zaključio je Bandić. S njim na kormilu,vjeroojatno ni neće.