Zagreb

Mikulić: ''Pozivam gradonačelnika da volontira, a ne da nama reže plaće''

11.09.2018.

Mikulić: ''Pozivam gradonačelnika da volontira, a ne da nama reže plaće''

Nakon ljetne stanke u svoje klupe sjeli su školarci, a ovaj četvrtak sjesti će i zastupnici Gradske skupštine. Neskladan razred ovaj četvrtak raspravljat će o 27 točaka dnevnog reda. Uoči 16. skupštine predsjednik Mikulić poslao je jasnu poruku da se više ne mogu ponašati kao djeca u školi te da donošenja odluka moram biti brzo i efikasno. 

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) u utorak je najavio 16. skupštinsku sjednicu, prvu nakon ljetne stanke, koja će se održati u četvrtak, 13. rujna sa 27 točaka predloženog dnevnog reda.

"Želim vjerovati da smo dječje bolesti preboljeli, a kad kažem dječje bolesti onda mislim na onaj dio - vidjeli ste koja je bila brzina i efikasnost zadnje sjednice Skupštine. Nadam se da pojedini zastupnici koji su pokazali da mogu biti brzi i efikasni, da to nije bio jedini i isključivi razlog da im se žurilo na more nego da su htjeli pokazati da zaista sjednica može započeti i završiti u jednom danu", kazao je Mikulić na konferenciji za novinare u Staroj gradskoj vijećnici. 

Istaknuo je točku dnevnog reda vezanu za rješenje problema prometa u Donjem gradu.

Rekao je da se mora raditi inegralna studija, jedan projekt kako riješiti taj problem. Podsjetio je kako je u više navrata govorio da poskupljenje parkiranja nije rješenje, već je rješenje u izgradnji javnih garaža, ili nadzemnih ili podzemnih.

Također, istaknuo je i točku izgradnje nove dječje bolnice na području Blata te dodjelu nagrade "Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost". 

Ali zato se na dnevnom redu ovog puta neće naći točka o smanjivanju plaća. To bi bio sedmi gradonačelnikov pokušaj stezanja remena gradskim zastupnicima. Mikulić zadovoljan jer plaća ostaje ista.