Zagreb

Mato Čičak novi predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije

27.11.2019.

Mato Čičak novi predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije

Ako ste voljeli pratiti meksičke sapunice, slijedi nešto za vas. Naime, jedna prava sapunica odvijala se u Županijskoj skupštini Zagrebačke županije. Dosadašnji predsjednik, HDZ-ov Damir Mikuljan odbijao je sazvati sjednicu svjestan da će biti smijenjen. No, danas se to i dogodilo, Mikuljan se na sjednici nije ni pojavio, a na funkciji predsjednika zamijenio ga je, također HDZ-ovac, Mato Čičak. Sve to rezultat je previranja u županijskom HDZ-u, jer je Mikuljan, navodno, htio srušiti Dražena Barišića s funkcije šefa županijske organizacije.

32 glasa za, 1 protiv te 10 suzdržanih – tako je izgledalo glasanje za smjenu Damira Mikuljana, a zatim za izbor Mate Čička za novog predsjednika Županijske skupštine Zagrebačke županije. Smjenu Mikuljana pokrenuo je njegov pokušaj da smijeni šefa županijske organizacije Dražena Barišića.

- Pa ne bih to komentirao, mogu reći da je sve dogovoreno s vrhom stranke, da je županijski odbor izglasao s 36 glasova ovu rotaciju - kazao je Čičak.

O previranjima u HDZ-u ne može govoriti Zoran Ostović iz SDP-a, jer kako kaže, nije član te stranke, no zato je govorio o previranjima u Županijskoj skupštini.

- Gledajući statistiku, broj prelazaka vijećnika s jedne strane na drugu, veći je nego u Saboru. Već to je jasan pokazatelj - poručio je Ostović.

Pred novoizabranim predsjednikom još je godinu i pol dana mandata u kojoj će nastojati ostvariti projekte poput izgradnje škola u ruralnim sredin