Zagreb

Marina Matulović Dropulić - Hipodrom treba ostati gdje je i sada

Autor: Tomislav Radnić / 06.06.2019.

Marina Matulović Dropulić - Hipodrom treba ostati gdje je i sada

Trakavica s Hipodromom nastavlja se dalje. Gradonačelnik Milan Bandić za sada ne misli popustiti, no ne misle ni zagovornici ostanka Hipodroma na Kajzerici. U subotu u 10 sati pripremaju veliki prosvjed, a podršku im je, u kratkom telefonskom razgovoru za Z1 televiziju, dala i nekadašnja HDZ-ova gradonačelnica Zagreba, Marina Matulović Dropulić.

Marina Matulović Dropulić po struci je arhitektica, bila je saborska zastupnica HDZ-a, ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, ali i gradonačelnica Zagreba od 1997. do 2000. godine.

U njeno vrijeme upravljanja Zagrebom, Hipodrom je proživljavao svoje "zlatno doba". Jaki konjički turniri, brojni mladi koji su tamo učili jahati, a kasnije osvajali domaće i svjetske medalje u raznim disciplinama konjičkog sporta. Hipodromom je tada upravljalo Konjičko društvo Zagreb na čijem je čelu bio Žarko Peša, koji je za Z1 televiziju i dao ekskluzivan intervju o početku kraja Hipodroma.

Krenulo se tada, podsjetimo, i u pretvaranje Hipodroma u centar konjičkog sporta u ovom dijelu Europe, no sve je stalo i propalo dolaskom Milana Bandića na vlast 2000. godine, rekao nam je Peša u intervjuu.

Marina Matulović Dropulić danas je u mirovini i ne želi se, kaže, miješati u događanja od prije 20-ak godina, no smatra da bi Hipodrom trebao ostati gdje jest, na Kajzerici.

- Ne želim o tome, to su događanja od prije 20 godina, to je sve davno iza mene. No smatram da bi Hipodrom trebao ostati gdje jest - kratko je u telefonskom razgovoru za Z1 televiziju rekla bivša zagrebačka gradonačelnica Marina Matulović Dropulić.

Hoće li gradonačelnik Milan Bandić ipak imati sluha pa, ako ništa, Hipodrom preseliti na neku drugu lokaciju, o čemu je svojevremeno i govorio, ili će "zaobići" Zakon o sportu pa "Zagrebački Manhattan", uz pomoć koalicijskog partnera Andreja Plenkovića, proglasiti strateškim projektom i tako zabiti i zadnji čavao u Hipodrom. Vidjet ćemo uskoro.