Zagreb

Lako do posla uz diplomu PMF-a!

Autor: Biljana Starović / 20.04.2018.

Lako do posla uz diplomu PMF-a!

U doba kada su studenti, nakon završenog fakulteta, često prisiljeni raditi poslove koji nemaju veze s njihovom strukom, ili u potragu za boljim životom odlaze u inozemstvo, dobre vijesti stižu s PMF-a! Kako kaže dekanica Čižmešija, oni koji završe ovaj fakultet ne čekaju dugo na prvi posao.  

Pet tisuća studenata na sedam odsjeka...Nakon završenog fakulteta očekuju ih poslovi u raznim područjima – od IT sektora, ekologije pa do meteorologije, seizmologije i geologije. Jedan od odsjeka je i biološki, a na njemu studiraju Ena i Kristian koji su pohvaljeni kao najbolji studenti svog odsjeka. I dok se Ena bavi eksperimentalnom biologijom, Kristian se odlučio za molekularnu.

- Pa studiranje je dosta naporno, ali ako vas to zanima onda nema nikakvih problema. Potreban je trud i ljubav prema znanosti, a onda sve ide glatko. Još na kraju osnovne i početku srednje škole dvoumio sam se između ovog fakulteta i medicine, ali mislim da je ovaj smjer dobar miks svega toga - kazao je student PMF-a Kristian Bodulić.

PMF je obilježio svoj dan, prošle su 72 godine od osnutka, dok se prije 142 godine počela izvoditi sveučilišna nastava prirodoslovlja i matematike. Interes studenata za fakultet koji nudi širok spektar sve je veći iz godine u godinu.

- Naše upisne kvote uglavnom su pune u prvom upisnom ruku na gotovo svim studijima. I to izvrsnim studentima, nama dolaze najbolji matermatičari, biolozi, kemičari po postignutima s državne mature i natjecanja - poručila je Aleksandra Čižmešija, dekanica PMF-a.

U suradnji PMF-a, Grada te zagrebačkog sveučilišta počela je izgradnja sjenate šetnice - južne ograde Botaničkog vrta. To je samo zadnji primjer dobre suradnje, PMF uvijek može računati na podršku sveučilišta.

Uz veliki interes, izvrsne studente koji se lako zapošljavanju, manifestaciju Dan i noć koju je prošlog tjedna posjetilo oko 15 tisuća ljudi, PMF ima razloga za veselje za svoju 72. obljetnicu.