Zagreb

Kopanje i sadnja u gradskim vrtovima

11.10.2018.

Kopanje i sadnja u gradskim vrtovima

Kupus, kelj, salata, češnjak, brokula, cvjetača sve to i još puno više sadit će u tzv. Urbanim vrtovima. Grad Zagreb dodijelio je 18 novih ugovora za korištenje vrtnih parcela sugrađanima iz Gradske četvrti Podsused-Vrapče. Projekt Gradski vrtovi provodi se od 2013. godine, na raspolaganju je oko 23 hektara zemlje. 

U Gradskome vrtu u ulici Susedsko polje nastavljen je projekt Gradski vrtovi Grada Zagreba, gdje je pročelnik  Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk, uručio 18 novih ugovora  za korištenje vrtnih parcela sugrađanima iz Gradske četvrti Podsused-Vrapče.
 
Ovo je 13. lokacija na kojoj je Grad organizirao vrtne parcele za naše sugrađane. Uz današnjih podijeljenih 18 ugovora, uskoro će biti objavljen natječaj  i za preostalih 20. Grad Zagreb od 2013. provodi projekt Gradski vrtovi i u to vrijeme smo u korištenje stavili oko 23 hektara zemlje za više od 2.100 korisnika, istaknuo je pročelnik Tuk dodavši da Grad i dalje traži nove neobrađene parcele za buduće vrtlare.
 
Uz ugovore, nadležni Ured je korisnicima osigurao stručnu literaturu i potporu za ciljanu sadnju hrane i jestivih začinskih biljaka.