Zagreb

Koliko koštaju ruke?!

Autor: Tomislav Radnić / 07.02.2018.

Koliko koštaju ruke?!

Predsjednik Gradske skupštine, HDZ-ov Andrija Mikulić, saborskom zastupniku iz Kluba Milana Bandića, Veljku Kajtaziju, odnosno njegovoj udruzi "Kali Sara", obećao je pokroviteljstvo pa i financijsku pomoć povodom obilježavanjem 10. godišnjice "Kali Sare", udruge koja je od Grada nedavno već dobila 350 tisuća kuna kao i prostore u centru Zagreba.

Osnivač romske udruge, sada saveza, "Kali Sara" i saborski zastupnik Veljko Kajtazi bio je kod predsjednika Skupštine Andrije Mikulića koji mu je obećao pokroviteljstvo gradskog parlamenta povodom obilježavanjem 10. obljetnice "Kali Sare". Pokroviteljstvo, vjerojatno, uključuje i financijsku pomoć za organizaciju proslave jubilarne obljetnice.

No kako Z1 televizija doznaje, "Kali Sara" nedavno je već dobila pozamašan iznos iz gradske blagajne, točnije, 350 tisuća kuna - 200 tisuća za snimanje filma o udruzi "Kali Sara" te još 150 tisuća kuna za promociju romskog riječnika kojega je tiskala ta udruga.

Osim toga, "Kali Sara" dobila je od Grada na korištenje i prostore za svoje djelovanje, u Ulici Pavla Hatza te u Savskoj. U Savskoj im je na korištenje prije samo nekoliko dana, 1. veljače, dodjeljen na korištenje prostor od gotovo nevjerojatnih 2373 četvorna metra.

Ne bi u tome ništa bilo sporno da Veljko Kajtazi, osnivač i prvi predsjednik "Kali Sare", nije član saborskog Kluba Milana Bandića te da on i ostali članovi tog Kluba ne podržavaju HDZ-ovu Vladu, a skupštinski predsjednik Mikulić, koji je jutros Kajtaziju obećao pomoć Skupštine, član je HDZ-a, štoviše, njegov je zagrebački predsjednik.

Veljko Kajtazi, upitan za pozamašne iznose koji mu se dodjeljuju iz gradske blagajne, kratko je komentirao da su Romi dobili malo s obzirom da se na ovim prostorima nalaze već više od 700 godina.