Zagreb

Kajkavci preuzimaju Lisinski

Autor: Biljana Starović / 06.03.2018.

Kajkavci preuzimaju Lisinski

Kajkavci će 11. ožujka zavladati Lisinskim! Kroz svoje kulturu, umjetnost, ali i promotivna i edukativna događanja prikazat će po čemu su posebni.  

Pjesma Kaj vu duši, koju je izvela učenica Ela Ranogajec Inkret, samo je jedna od pjesama koja će se sigurno čuti u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, ipak će to biti posebna večer kajkavskih izvođača. No prije nego oni stupe na scenu, brojni izlagači predstavit će svoje proizvode na sajmu. Bit će zastupljeno svih pet kajkavskih županija, a na ovom događanju one se neće natjecati u broju izvođača, izlagača i sudionika. Svaka od njih i Grad Zagreb donijet će najbolje iz svoje sredine čime će pokazati regionalno bogatstvo različitosti. Zagrebačka županija predstavit će se s dva projekta.

- Izbor vinske kraljice i najuzornije seoske žene, to su dva projekta osmišljena u Zagrebačkoj županiji, a nakon toga su se proširili na cijelu Republiku Hrvatsku - najavio je Hrvoje Frankić, zamjenik župana Zagrebačke županije. 

I Koprivničko-križevačka županija ima svoje mnoge adute. Naglasak će biti na podravskoj naivi te na projekt turističke zajednice, Pisanice od srca, koje će biti izložena i na sajmu. Sve to čini jedan spoj kulture, kulturne baštine i običaja.

U Varaždinskoj županiji razmišljaju i o daljnjim projektima pa se tako osim već poznate Zeljarijade u Vidovcu, najavljuju i novi događaj.

- Sada idemo i s Bučogradom na Špancirfestu, idemo kao domaćini s regionalnom izložbom buče i bučinih ulja i po prvi put s međunarodnom izložbom u Varaždinu -  naglasio je Radimir Čačić, župan Varaždinske županije.

Predstavili smo samo dio onoga što vas čeka u Lisinskom 11. ožujka tako da dođite i otkrijte što još skriva kajkavski duh!