Zagreb

I TUĐMANU ZAVEZALI KRAVATU!

15.01.2020.

I TUĐMANU ZAVEZALI KRAVATU!

Povodom hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije i proslave Dana međunarodnog priznanja Milan Bandić i zapovjednik Kravat pukovnije Željko Matejčić sudjelovali su u vezanji kravate na spomeniku prvom hrvatskom predsjedniku.

-Franjo Tuđman je najzaslužniji za to što imamo suverenu i demokratsku Hrvatsku. On je hrvatski antifašist, general antifašističke pobjedničke vojske, prvi hrvatski predsjednik koji je najjasnije izrazio ideju neovisne Hrvatske, stavio se na čelu tog pokreta devedesetih godina u otporu protiv velikosrpske agresije i Slobodana Miloševića. Bio je na čelu države kada je Hrvatska međunarodno priznata i kada je Hrvatska reintegrirana u svoje granice - rekao je Bandić, dok je voditelj Odsjeka za branitelja Grada Zagreba Miodrag Demo dodao kako je ovo velik dan, bez obzira na neke kritike.

-Bilo je kritika i kad se gradio spomenik, kritike su i danas, samo poručujem da to rade oni koji ne poštuju Hrvatsku i prvog predsjednika- naglasio je Demo.

Podsjetimo, ustanova Academica Cravatica te Kravat pukovnika prvo su zavezali kravatu oko pročelja Sabora, zatim na spomeniku Stjepanu Radiću, potom oko kipa bana Jelačića, te danas na spomeniku Franje Tuđmana.