Zagreb

I NA GREDELJU PARKIRANJE CIJELI DAN ZA 10 KUNA

05.07.2018.

I NA GREDELJU PARKIRANJE CIJELI DAN ZA 10 KUNA

Poput Paromlina i prostor bivše tvornice 'Gredelj', s ulazom iz Strojarske, postao je veliko parkiralište za cijenu od 10 kuna cijeli dan. No, treba podsjetiti i na loše vijesti. Naime, za 20ak dana dolazi do velikog poskupljenje parkiranja u svim zonama, kao i većini javnih garaža.  

Na području bivše tvornice 'Gredelj', s ulazom iz Strojarske, otvoreno je veliko parkiralište površine 7000 kvadrata, s 500 parkirališnih mjesta na kojima limene ljubimce vozači mogu parkirati cijeli dan za 10 kuna.

-Ovo nije samo otvaranje novog parkirališta, već i mjera da se svim vozačima omogući parkiranje po povoljnim cijenama, sve bliže centru grada. Na taj način omogućujemo građanima da po povoljnim cijenama ostave automobile i u grad krenu alternativnim prijevozom'-izjavila je Ana Stojić Deban, predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga.

Parkiranje se plaća od ponedjeljka do subote, od 7 do 20 sati, a mjesečna karta iznosi 200 kuna. Nedjeljom se ne naplaćuje parking, a parkiralište za bicikle je besplatno. Milan Bandić kaže kako je za ovaj projekt utrošeno 1,2 milijuna kuna.

-Nije bitno hoćemo li mi to vratiti za šest mjeseci ili godinu dana jer cilj Zagrebparkinga nije profit, već da građani budu zadovoljni-kaže Milan Bandić.

No, zanimljivo, ako 'cilj Zagrebparkinga nije profit' zašto onda, prema najavama iz Grada i Holdinga, od 1. kolovoza parkiranje u prvoj zoni poskupljuje dvostruko, sa šest na 12 kuna po satu, u drugoj će se plaćati pet kuna, dok u trećoj zoni sa kune i pol cijena se penje na dvije kune.

-Da se mene pitalo, karta bi u prvoj zoni bila najmanje 20 kuna, to nije socijalna kategorija, u prvoj zoni karta od 12 kuna je prejeftina. To je samo dokaz da ja nisam imao u tom upliva jer da sam imao, bilo bi puno skuplje-u svome je stilu prokomentirao Bandić.

 

Kako god bilo, očito je kako je novca u gradskoj blagajni sve manje, jer nakon nedavne odluke kako se u ZET-ovim autobusima i tramvajima mogu kupiti samo karte od 15 kuna, uskoro idu, dakle, gore cijene parkiranja u svim zonama, ali i javnim garažama.