Zagreb

Gradonačelnik popustio - Hipodrom se ipak neće zatvoriti nego seli na novu lokaciju

Autor: Tomislav Radnić / 03.07.2019.

Gradonačelnik popustio - Hipodrom se ipak neće zatvoriti nego seli na novu lokaciju

Predstavnici Zagrebačkog konjičkog saveza i konjičkih klubova sa Zagrebačkog hipodroma bili su na sastanku s gradonačelnikom Milanom Bandićem. Sastanak u Gradskoj upravi počeo je u 10 sati i trajao oko sat vremena. Dogovoreno je da se Hipodrom ipak neće zatvoriti već samo preseliti na novu lokaciju, dok će postojeći biti otvoren sve dok novi ne bude završen.

Vlasnici konja konačno su došli na svoje, zapravo, na ono što nalaže i Zakon o sportu, a on kaže da se za sportsku građevinu, na čijoj se lokaciji planira graditi nešto drugo, mora pronaći alternativna lokacija.

Gradonačelnik Milan Bandić ipak se odlučio poštivati Zakon o sportu pa predstavnicima Zagrebačkog konjičkog saveza i klubova s Hipodroma obećao upravo to, zamjensku lokaciju za Hipodrom, dok će oni na postojećem na Kajzerici moći ostati sve dok novi ne bude do kraja završen.

Navodno je gradonačelnik obećao i bolji i opremljeniji Hipodrom od postojećeg te da će on biti izgrađen po željama struke, dakle, Zagrebačkog konjičkog saveza, konjičkih klubova i vlasnika konja. Gdje će se graditi novi Hipodrom, još uvijek nije dogovoreno.