Zagreb

Glazbeno učilište Elly Bašić na novoj adresi!

09.03.2020.

Glazbeno učilište Elly Bašić na novoj adresi!

865 polaznika Glazbenog učilišta Elly Bašić od danas na jednom mjestu usavršava svoje vještine. Učilište obilježava svoju 55. obljetnicu rada, a zadnje 22 godine ime nosi po utemeljiteljici Elly Bašić, autorici Funkcionalne muzičke pedagogije.

Na mjestu nekadašnje vojne bolnice u Vlaškj ulici otvoreno je Glazbeno učilište Elly Bašić. Trenutno ga pohađa 856 učenika koji će sada na raspolaganju imati četrdesetak učionica, tri dvorane, multimedijalnu knjižnicu - istaknula je Mirela Buchberger Karlo, ravnateljica Glazbenog učilišta Elly Bašić

Učilište ove godine obilježava 55. obljetnicu rada, a dosad je djelovalo na sedam lokacija - u Mlinarskoj ulici te obližnjim osnovnim školama i veleučilištu.

Projekt vrijedi nešto više od 31 milijun kuna, od čega je 85 posto financirano iz Europske unije. Postoje i daljnji planovi s kompleksom u Vlaškoj koji je zaštićeno kulturno dobro. Gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je kako će se u iduće tri godine u kompleks smjestiti Glazbena škola Pavla Markovca, Škola suvremengo plesa Ane Maletić te XVIII. gimnazija.