Zagreb

Dumovec dobio novo autobusno okretište

Autor: Biljana Starović / 14.01.2019.

Dumovec dobio novo autobusno okretište

Nakon tri godine čekanja, stanari Dumovca dočekali su svoj"autobus zvan čežnja". Naime, autobusna linija 276, koja prometuje od Kvaternikovog trga do Dumovca, produžena je do novog okretišta. To puno znači svima koji su svakodnevno morali pješačiti do najbliže autobusne ili željezničke stanice. 

Srednjoškolka Helena Zec više neće morati, svako jutro, pješačiti dvadesetak minuta kako bi stigla do najbliže autobusne stanice.

- Znači sad moram samo pet minuta prije autobusa izaći, što puno znači. Tamo se prolazi kroz dio gdje je šuma pa me onda stvarno bude strah kad se ide u školu. To nisam samo ja, nego i puno srednjoškolaca koji idu - rekla je Helena. 

Prvi se, ovom produženom linijom, provozao gradonačelnik Bandić koji je najavio i buduće radove kako nitko ne bi morao hodati više od 500 metara do svoje stanice. Iako je on, kao školarac, morao hodati nekoliko kilometara. 

- U planu je povezivanje ovog okretišta s okretištem u Sesvetskom Kraljevcu tako da bi mještani Dumovca bili povezani, osim ovim dijelom s jućžne strane do Kvaternikovog trga,  sve do Sesveta, Dupca i tako do Borongaja. Tako da bi zaokružili jedan krug povezanosti i mobilnosti djece i školaraca sve do grada i natrag - poručio je predsjednik mjesnog odbora Dumovec Branko Frančević.

U neposrednoj blizini novog okretišta nalazi se i azil za nezbrinute životinje Dumovec, a uskoro će tamo biti krematorij i groblje za ljubimce. I to otprilike na proljeće.