Zagreb

DAVORIN KARAČIĆ: "BOG, ZAGREB, HRVATSKA I OBITELJ, ZA TO SE TREBA BORITI!"

Autor: Tomislav Radnić / 11.06.2018.

DAVORIN KARAČIĆ:

Gradska skupština, odnosno, skupštinski Klub Neovisnih za Hrvatsku ima novog zastupnika. Riječ je o odvjetniku Davorinu Karačiću, poznatom i kao "odvjetnik Bad Blue Boysa" iliti odvjetnik pjevača Marka Perkovića Thompsona, koji je pred hrvatskim sudovima već dva puta obranio pozdrav "Za dom spremni". Karačić u zagrebački parlament ulazi kao zamjena za Anu Lederer, koja je nedavno imenovana pročelnicom Gradskog ureda za kulturu, a u svoje prve rasprave moći će se upustiti već na sjednici idući četvrtak.

Davorin Karačić bio je deseti na listi Brune Esih za Gradsku skupštinu na lanjskim lokalnim izborima. U nju tada nije ušao, no zato će sada kao zamjena za Anu Lederer. Riječ je o zagrebačkom odvjetniku i vatrenom navijaču Dinama koji pred sudovima najčešće brani Bad Blue Boyse.

- Zalagat ću se i boriti za dobrobit svih građana Grada Zagreba. Ovo je moj grad, moj najdraži grad, grad zbog kojega sam trpio i grad zbog kojega sam i ja prema drugima znao biti malo zeznutiji. Prema tome, Bog, Zagreb, Hrvatska, obitelj, to su četiri stvari na koje čovjek uvijek mora obratiti pažnju i za koje se treba boriti - rekao je Davorin Karačić za Z1 televiziju.

Karačić je, uz Tomislava Jonjića, drugi skupštinski odvjetnik Neovisnih za Hrvatsku pa će, kaže, budno pratiti ispravnost odluka koje se u Ćirilometodskoj donose, a za razliku od Ane Lederer, koja se u Skupštini baš i nije iskazala, planira biti aktivni, no odmjereni sudionik rasprava.

Gradonačelniku Milanu Bandiću, a ni trećem partneru tripartitne koalicije, HDZ-u - ne kani bezuvjetno držati ljestve.

- Radi se o suradnji, nije to koalicija, nije to udruženje ljudi koji će pokrivati jedni druge bez obzira na sve, koji će pokrivati tuđe nestašluke i slično. To je čista suradnja, dok se možemo naći u stvarima koje su na dobrobit Zagreba i Zagrepčana, naći ćemo se, ako se ne budemo u tome mogli naći, nećemo se naći i gotova priča - kategoričan je bio Karačić.

To što ga se povezuje s Bad Blue Boysima, ali i HOS-ovcima te pjevačem Markom Perkovićem Thomposonom, kojega je nedavno obranio pred karlovačkim sudom, ne smatra ni prednošću, ali ni nedostatkom u svom budućem radu u zagrebačkom parlamentu, u kojem će se prvi put, kao gradski zastupnik, pojaviti na sjednici idući četvrtak.