Zagreb

CIOS, PRIPUZ, TOMAŠEVIĆ I MEĐUSOBNE OPTUŽBE

Autor: Tomislav Radnić / 11.06.2018.

CIOS, PRIPUZ, TOMAŠEVIĆ I MEĐUSOBNE OPTUŽBE

Nakon što je po četvrti put u četiri godine gorio CIOS, prvi čovjek te velike tvrtke za zbrinjavanje i reciklažu otpada, Petar Pripuz, za najnoviji je indirektno optužio zagrebačku oporbu. Oni su mu brzo odgovorili dopisom, na što im nije ostao dužan.

U subotu je ponovno gorio CIOS, no brzom intervencijom jakih vatrogasnih snaga, požar je do jutra ugašen. Opasnosti za građane, izvijestile su dežurne službe, nije bilo. No krenule su međusobne optužbe i skupljanje jeftinih političkih bodova.

Primjerice, Aleksandra Kolarić, koja nije prošla u drugi krug izbora u gradskom SDP-u, obratila se svojim glasačima upravo kod CIOS-a - upozorivši na opasnosti koje od tamo vrebaju s obzirom na, rekli smo, već četvrti požar u četiri godine.

O situaciji su se oglasili i članovi platforme "Zagreb je naš" te CIOS, Petra Pripuza, ali i gradonačelnika Milana Bandića optužili za nemar i nebrigu o otpadu. Traže, naime, da se konačno razjasne odnosi Grada Zagreba i CIOS-a te tvrde da je ovaj požar rezultat nemara zaposlenika CIOS-a.

No iz CIOS-a nisu ostali dužni skupštinskom zastupniku platforme "Zagreb je naš" Tomislavu Tomaševiću. Tvrde, naime, da su ga još u travnju zvali da obiđe postrojenje CIOS-a, no da ih je odbio zbog, kako je napisao, brojnih obveza. Napisao je i da će ih kontaktirati čim mu prođe gužva s obvezama, no da do danas to nije učinio.