Zagreb

Bivši gradski šef financija novi gradski zastupnik

Autor: Tomislav Radnić / 08.07.2019.

Bivši gradski šef financija novi gradski zastupnik

Slavko Kojić, bivši pročelnik Gradskog ureda za finacije, sada savjetnik gradonačelnika, vraća se u skupštinske klupe. No više neće sjediti na dijelu s gradskim pročelnicma već zastupnicima. Aktivirao je svoj mandat nakon što je Reformist Robert Hirc odlučio otići iz Skupštine.

U srijedu, 10, srpnja, na rasporedu je 25. sjednica Gradske skupštine, vjerojatno posljednja prije ljetne pauze. Riječ je o jednoj od zanimljivijih sjednica gradskoh parlamenta s obzirom na planirane izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana koje su na noge podigle gotovo sve političke i ine aktere u Gradu Zagrebu. Najviše zbog, po mnogima, sporne prenamjene prostora Hipodroma i Zagrebačkog velesajma u prostor mješovite stambeno-poslovne gradnje, odnosno, najavljene gradnje takozvanog Zagrebačkog Manhattana na tom dijelu Novog Zagreba.

Najavljen je i veliki prosvjed ispred Skupštine, a svemu su prethodile brojne konferencije za medije i javni istupi arhitekata, urbanista, udruga i političkih aktera od kojih neki čak ni nisu zastupljeni u Gradskoj skupštini, poput MOST-a ili Suverenista Ruže Tomašić. Svi od reda smatraju da izmjene i dopune GUP-a ne bi trebale dobiti "zeleno svjetlo" Skupštine, odnosno, da bi se o njima trebalo raspravljati na jesen. No kako stvari sada stoje, gradonačelnik Milan Bandić osigurao si je potrebne ruke za prolazak te točke. Gradski HDZ, naime, iako je predložio nekoliko amandmana, sklon je podržati GUP u srijedu.

U cijeloj toj priči sudjelovat će i dva nova gradska zastupnika, Gzim Redžepi, koji će u gradski parlament umjesto novopečene pročelnice Gradskog ureda za kulturu, Milane Vuković Runjić te Slavko Kojić, bivši pročelnik Gradskog ureda za financije, koji će u Skupštinu umjesto Reformista Roberta Hirca koji je odlučio napustiti skupštinske klupe.