Zagreb

Bandić Vučiću i ostalima poručio: "Ko ne ume da sluša pesmu, slušaće oluju"

Autor: Jelena Bokun / 09.08.2018.

Bandić Vučiću i ostalima poručio:

Najavljena konferencija za medije o aktualnim gradskim i nacionalnim temama gradonačelnika Bandića na kraju je većinski bila posvećena odnosima sa Srbijom. S hrvatske su strane na mitomaniju iz Beograda stigli neumjesni odgovori, smatra gradonačelnik. 

- Kad bi samo mogao pobeći od onoga što sam rekao, poraz ne može biti pobeda ma koliko velik bio. Ko ne ume da sluša pesmu, slušaće oluju. - rekao je gradonačelnik Bandić, i to nekoliko puta, citirajući tako stihove srpskog pjesnika Branka Miljkovića. A tako je komentirao izjave na relaciji Zagreb-Beograd koje su proteklih dana podignule su prašinu s obje strane granice. Nakon što je još jednom rekao da se u centru Beograda osjeća kao na Jelačić placu, iznio je i svoje mišljenje o, kako ju je nazvao "mitomaniji koja dolazi iz Srbije". 

- I sad ću reći prvi put ono što nikad u Hrvatskoj nitko nije rekao. Nemojmo to tražiti jer je to deplasirano s naše strane, od Srba koji su otišli iz Hrvatske na traktorima u Beograd. Bez obzira što je predsjednik Tuđman za Oluju javno pozivao da ostanu. Da oni plješću Oluji. Nemojto to očekivati u Hrvatskoj. - rekao je Bandić.

Svaka strana ima svoju istinu.

- Ali neka prijatelji u Srbiji ne očekuju od ljudi da plješću jugoslavenskoj tzv. narodnoj armiji i Šljivančaninu koji je u koloni cipelari ljude u Vukovaru i koja je izvršila agresiju na Hrvatsku. - rekao je.

I zato se ne treba vraćati u prošlost jer će svatko i dalje vjerovati u svoju istinu. 

- Za deset, dvadeset ili trideset godina, a ja sam uvjeren i ranije, mi ćemo surađivati s Republikom Srbijom kao što Francuzi surađuju sa Saveznom Republikom Njemačkom. - dodao je gradonačelnik.

Da bi se to dogodilo, netko treba biti razuman, a oštra i neprimjerena retorika moraju biti stvar prošlosti, zaključio je svoje tradicionalno pomirbeno izlaganje. Tko zna, možda bi mogao i do Bliskog Istoka, zaustaviti razmirice i ratove, kako u Siriji, tako i ponovno rasplamsali sukob Izraela i Palestine.