Zagreb

Bandić: "Pitajte oporbu hoće li pomoći oštećenima od potresa "!

23.06.2020.

Bandić:

Nekoliko dana prije parlamentarnih izbora (5.7), Milan Bandić saziva novu tematsku sjednicu zagrebačke Gradske skupštine (2.7) na kojoj oštećenima od potresa nudi pomoć, a danas proziva oporbu i svog još uvijek aktualnog koalicijskog partnera HDZ-a da "se tog 2. srpnja pokažu na skupštinskoj sjednici te pomognu građanima"?!

Milan Bandić je najavio prijedlog paketa pomoći Zagrepčanima čiji su domovi stradali u potresu! 

Kaže kako su "novci osigurani", i to ne samo 15 milijuna kuna koji su u rebalansu proračuna, već da ima novca i iz drugih izvora“ , a bacio je rukavicu u lice i SDP-u, ali i HDZ-u.

"Pitanje je samo hoće li biti političke volje u Skupštini, hoće li se oporba i moji još uvijek koalicijski partneri ujediniti i biti protiv, kao što su bili protiv da zaduže vladu da na prvoj sljedećoj sjednici donese zakon o obnovi. 2. srpnja ćemo vidjeti na Skupštini."

Subvencija kamata u dvije trećine na objekte oštećene preko 30 posto uz dohodovni cenzus i pomoć jednokratna do 50 000 kuna za objekte oštećene preko 30 posto - su mjere koje Bandić nudi nekoliko dana prije izbora, a napominje kako " sadašnji zakon dopušta samo 5 posto pomoći za objekte oštećene preko 60 posto“ te dodaje da ima i "rezervno rješenje, ako to ne bi prošlo“. 

Podsjetimo, na zadnjoj sjednici HDZ i SDP su se ujedinili protiv Bandićeve ideje prodaje gradskog udijela APIS-a državi, što neki analitičari smatraju kako se HDZ pod svaku cijenu želi udaljiti od Bandića prije izbora, a kako to već biva kod nas, nakon izbora je sve (opet) moguće.