Zagreb

22. Dani zagrebačkih vrtića

Autor: Biljana Starović / 10.05.2018.

22. Dani zagrebačkih vrtića

Umjesto igre, jela i odmora, djeca iz 14 zagrebačkih vrtića danas su išla na kratki izlet. I to do Gornjeg grada, točnije palače Dverce, gdje ih je dočekao prvi čovjek grada. 

Od malih nogu tete u vrtiću djecu podučavaju o zdravom načinu života i brizi za okoliš. 

- Mi u našem vrtiću provodimo program odgoja za okoliš i održivi razvoj u sklopu kojega i radimo na zbrinjavanju otpada i kompostiranju za naš vrt - rekla je Jadranka Palac Filipović, ravnateljica Dječjeg vrtića Malešnica.

U dječjem vrtiću Utrina, koji osim redovnog nudi i neke dodatne programe, upisi će se vršiti prema državno – pedagoškom standardu, broj upisane djece smanjuje se i prilagođava iz godine u godinu, no sva djeca bit će upisana. Upisi u vrtiće traju još sutra, no nema razloga za brigu, ima dovoljno mjesta za svu djecu. 

- Imamo skoro dvije tisuće više mjesta nego djece. Može se dogoditi da neki roditelj ne može upisati dijete u vrtić u svojoj ulici ili kvartu, ali će u nekom od susjednih vrtića sigurno biti mjesta. Roditelji se prijave, a ako mjesta ne bude u vrtiću najbližem mjestu stanovanja, ravnatelji će ga uputiti na najbliži vrtić - kazao je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, Ivica Lovrić.

22. Dani dječjih vrtića tradicionalno će završiti nedjeljnim druženjem djece, roditelja i djelatnika vrtića na Bundeku. A kako bi se dodatno približili djeci i roditeljima, novi vrtići otvorit će svoja vrata početkom rujna.