Sport

Zlatko Mateša: Treba vjerovati u hrvatske sportaše i iznenađenja u Pjongčangu

05.02.2018.

Zlatko Mateša: Treba vjerovati u hrvatske sportaše i iznenađenja u Pjongčangu

Većina hrvatskih olimpijaca otputovala je prema Pjongčangu gdje za četiri dana počinju Zimske olimpijske igre. Hrvatska će u Južnoj Koreji biti zastupljena s 20 sportaša koji će dati sve od sebe u četiri sporta. U Pjončangu će, istina samo kao navijač biti i legendarni Ivica Kostelić, ali ne i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša koji ostaje u Zagrebu radi obaveza na fakultetu.

Prvog čovjeka hrvatskog sporta nije lako uhvatiti. Ako nije na predavanjima na fakultetu , ima obaveza u hrvatskom olimpijskom odboru, ali i često odlazi na brojna sportska događanja poput onog teniskog u Osijeku koji je proteklog vikenda odlično završio za hrvatsku Davis cup vrstu. Zlatko Mateša bio je posebno oduševljen fenomenalnom publikom u Osijeku.

Nakon uspjeha Borne Ćorića, Marina Čilića i ostalih i Zlatko Mateša se polako okreće prema zimskim sportovima jer za četiri dana u južnoj Koreji počinju ZOI. Nećemo nažalost imati Kosteliće kao svoje dugogodišnje velike adute, ali treba vjerovati i mladoj gardi.

- To je jedna nova generacija. U ovom trenutku od njih ne možemo očekivati neka odličja, ali iznenađenja su uvijek moguća - naglasio je Zlatko Mateša te objasnio zašto će baš poznati skijaš Natko Zrnčić Dim biti hrvatski stjegonoša u Pjongčangu.

- Zaslužio je. Ima najduži staž i ponajbolje rezultate od onih koji idu - zaključio je prvi čovjek hrvatskog sporta.