Sport

Ždrijeb za Socca SP u malom nogometu: Hrvatska u atraktivnoj skupini

28.08.2019.

Ždrijeb za Socca SP u malom nogometu: Hrvatska u atraktivnoj skupini

U Ateni je održan ždrijeb za Socca svjetsko malonogometno prvenstvo koje će se sredinom listopada održati na Kreti.  

Drugo izdanje ovoga natjecanja koje se igra pod okriljem International Socca Federationa (Svjetska malonogometna federacija), snage će odmjeriti igrači iz čak 40 zemalja, uključujući i najbolje hrvatske malonogometaše amatere. Reprezentacije su podijeljene u osam skupina s po pet zemalja sudionica, a Hrvatska se voljom ždrijeba našla u vrlo atraktivnoj skupini ''B'' zajedno s Brazilom, Kolumbijom, Turskom i Alžirom. 

Hrvatski reprezentativci uskoro kreću s pripremama za ovaj veliki događaj, a s klupe ih, kao i prošle godine, vodi proslavljeni hrvatski malonogometaš Dino Kovač.

''Mislim da je bilo i lakših skupina u kojima smo se mogli naći, ali nama je prvi cilj prolazak u šesnaestinu finala i tko god da nam je protivnik dat ćemo sve od sebe. Brazil sam gledao prošle godine na Svjetskom prvenstvu i bio je stvarno dobar. Igrali su atraktivan mali nogomet s tzv. ''brazilskim štihom''. Turska se lani našla u jakoj grupi. Pokazali su da znaju igrati mali nogomet, ali kad god se lomilo, okrenulo se protiv njih.  Kolumbija i Alžir ove godine po prvi puta nastupaju tako da su nam oni nepoznanica, ali i s njima moramo biti oprezni. Naučili smo to iz grešaka s prošlogodišnjeg prvenstva'', rekao je Kovač te se okrenuo planu priprema.

"S treninzima krećemo za par dana. Imam 17-18 igrača na koje računam, Prijaviti ih možemo maksimalno 15, iako ću ih najvjerojatnije moći voditi svega 12. Dečki će svojim trudom i zalaganjem na treninzima pokazati tko je zaslužio mjesto u reprezentaciji. Prije samog prvenstva odigrat ćemo nekoliko prijateljskih utakmica, najvjerojatnije sa Slovenijom i Mađarskom što će nam također biti jedna dobra priprema za Kretu.''

Podsjetimo, prvo izdanje Socca SP u malom nogometu održano je prošle godine u Lisabonu, a naši reprezentativci stigli su do osmine finala. U toj fazi natjecanja poraženi su od Poljske tek nakon raspucavanja tzv. Socca penala. Ipak, hrvatski reprezentativci mogu se pohvaliti s činjenicom kako su jedina reprezentacija koja je uspjela pobijediti Njemačku, aktualne svjetske prvake. 

GRUPA A
Grčka
Egipat
Latvija
Azerbajdžan
Meksiko
GRUPA B
Brazil
Kolumbija
Hrvatska
Turska
Alžir
GRUPA C
Poljska
Maroko
Belgija
Wales
Litva
GRUPA D
Engleska
Argentina
Bugarska
Cipar
Urugvaj
GRUPA E
SAD
Oman
Slovačka
Kazahstan
Nigerija
GRUPA F
Rusija
Indija
Moldavija
Španjolska
Peru
GRUPA G
Francuska
Kina
Škotska
Irska
Irak
GRUPA H
Njemačka
Pakistan
Slovenija
Mađarska
Rumunjska