Sport

Zdravko Mamić: Svi šute ali ja neću, svima sam dokazao da sam otporan na metke

06.04.2018.

Zdravko Mamić: Svi šute ali ja neću, svima sam dokazao da sam otporan na metke

Dinamo ću braniti do zadnje kapi krvi. Svi šute, a ja neću. Pričat ću dok me ne ubiju. Sve to i još mnogo više izjavio je savjetnik Uprave građanskog nogometnog kluba Dinamo Zdravko Mamić na izvanrednoj presici u Maksimiru. Svoju porciju dobila su i dva nogometna rivala, aktualni prvaci iz Rijeke te majstori s mora.

Savjetnik maksimirskog kluba Zdravko Mamić 48 se minuta obraćao javnosti. Pričao je o lošem tretmanu kojeg Dinamo ima u medijima, reagirao je na prozivke s Rujevice i Poljuda...

- Pročitao sam jedan tekst čiji je sukus, 'politika je spašavala Hajduk, ali mu nije donosila titule kao Dinamu'. Zamislite vi to. Koja je to inverzija i zamjena teza. Hajduk 13 godina nije osvojio prvenstvo, a to se pretvorilo kao da je 13 puta osvojio Ligu prvaka. Svi govore protiv Dinama, a gdje je Dinamova uprava, gdje je trener, gdje su igrači? Gdje su ti BBB? Svi šute, ali ja neću šutjeti nego pričati dok me ne ubiju - rekao je Mamić i nastavio:

- Probali su me ubiti, ali dokazao sam da sam otporan i na metke - rekao je Dinamov savjetnik i podsjetio da prljaju Dinamove uspjehe, kluba koji je u proteklih 13 sezona 12 puta bio prvak. Dinamo je, kazao je Zdravko Mamić oštećen u devet utakmica u ovom prvenstvu, a u sedam posljednjih suci su na utakmicama Dinama dobili pet negativnih ocjena. A svi su iz Maksimira šutjeli.

- To više neće biti tako. Nećemo više šutjeti - podvukao je Mamić te se opet okrenuo Hajduku.

- Pojedinci zagađuju Hajduk, sebe, ali i temelje hrvatske države. U tome prednjači Dražen Lalić. On je na promociji svoje knjige kao najvećeg Hajdukovog predsjednika istaknuo Tita Kirigina. Iako je spomenuti za vrijeme Drugog svjetskog rata ubio hrvatskog domoljuba Vojka Krsulovića. Drugi hajdukovac kojeg se veliča je Ante Jurjević - Baja. On je također ubijao hrvatske domoljube, ali nakon Drugog svjetskog rata. Hajduku su se opraštali porezni dugovi, svi smo plaćali da bi se oni otpisali. Hajduk je 12 godina radio preko fantomskog računa Sirio sport. Nekad je taj račun bio u Austriji, nekad u Italiji. Dalmatinci vole reprezentaciju, ali orjunaška klika ne. Nemam problem s tim da Sanader pomaže Hajduku, da mu Jadranka Kosor otpiše 143 milijuna poreznog duga, nemam problema s tim da Torcida pred Banovinom prijeti i traži da se Hajduku odobri kredit. Ali imam problema s tim da pljujete po Dinamu i Zagrebu - zaključio je Mamić.