Sport

Žapci spremno dočekuju novu sezonu

Autor: Biljana Starović / 10.10.2018.

Žapci spremno dočekuju novu sezonu

Iza njih je dva mjeseca napornih priprema, a ispred njih je sezona u kojoj će konkurirati u četiri natjecanja. Jedno od njih je i Liga prvaka, u koju se vaterpolisti Mladosti vraćaju nakon tri godine pauze. Bogata sezona im počinje u petak kada, u prvom kolu regionalne lige, dočekuju Crvenu zvezdu. 

Uigravaju se posljednje akcije uoči početka sezone. Sezone koja na bazene Mladosti vraća najelitnije natjecanje – Ligu prvaka, i to nakon tri godine. 14 jakih utakmica je osigurano, a dođe li se do Final eight-a, sve je moguće. No prvo treba proći skupinu koja nije nimalo lagana. Prvi ispit je za tjedan dana protiv Hannovera. 

- Jedna njemačka dosta jaka momčad. Već nakon deset dana igramo protiv Spandaua iz Berlina, za kojeg znaju svi poznavatelji europskog vaterpola, a onda nas do kraja godine čekaju još dvije utakmice - kazao je direktor HAVK Mladost Milorad Damjanić.

U odnosu na prošlu sezonu, momčad je dosta izmijenjena. Otišlo je nekoliko igrača, među kojima i Luka Bukić, koji je ostvario transfer u Pro Recco. No vrijedno se radilo i na pojačanjima, a među njima je i srpski reprezentativac Miloš Ćuk, najbolji igrač ovogodišnjeg Europskog prvenstva.

- Nije bilo nikakvih problema što se tiče adaptacije, to su poznata vatrepolska imena, kompletni ljudi i izvanredni sportaši - rekao je Zoran Bajić, trener HAVK Mladost.

Vrata Mladostaša čuva kapetan Ivan Marcelić koji jedva čeka da sa suigračima pokaže na čemu su vrijedno radili dva mjeseca. 

- I sad konačno dolazi vrijeme da pokažemo što smo radili i mislim da se imamo pravo nadati dobrim rezultatima - poručio je kapetan. 

Da bi rezultati bili dobri, bitna je financijska stabilnost kluba, iza kojeg je predstečajna nagodba i financijsko restrukturiranje koje je u fazi završetka. 

- Mi ispred Upravnog odbora nismo nametnuli za ovu sezonu nekakve visoke ciljeve, očekujemo dobre rezultate i sportsku borbu. Međutim, nismo ušli pripremljeni onako kako ćemo ući sljedećih godina, kada ćemo imati ciljeve prema igračima - poručila je Ana Stojić Deban, predsjednica HAVK Mladost

Sezona za Žapce počinje u petak, kada od 20:15 dočekuju Crvenu zvezdu, u prvom kolu regionalne lige.  Želite li pratiti Mladost na putu do stare slave, svakako dođite!