Sport

Zagreb postaje hrvački centar svijeta

01.02.2018.

Zagreb postaje hrvački centar svijeta

Grad Zagreb bit će ove subote hrvački centar svijeta. Naime, po peti će se put održati jaki hrvački turnir Grand Prix Zagreb Open na kojem mnogi hrvatski hrvači s pravom mogu računati na visok plasman. No za medalje će se morati jako namučiti i oznojiti jer u Zagreb stižu i jaki Iranci te Turci.

U hrvatskoj metropoli nastupit će 200 vrhunskih boraca, a među njima mnogo Hrvata koji su spremni  favoritima pomrsiti račune.

S pravom se puno očekuje od iskusnog Bože Starčevića, hrvatskog olimpijca koji s Olimpijskih igara u Riju ima peto mjesto. Ovaj poznati hrvač ima sreće s nastupima na Zagreb Openu.

"Triput sam nastupao i triput sam ga osvajao", kaže nam Starčević i nastavlja:

"Svake godine su mi pričali da je jaka konkurencija, tako je i ovaj put. Stoga ne mogu obećati da ću i ove godine biti pobjednik, ali dat ću sve od sebe", naglašava Starčević i dodaje:

"Imamo širinu reprezentacije i siguran sam da će nekoga 'zakačiti' medalja".

Od hrvatskih natjecatelja na Zagreb openu će uz Božu Starčevića nastupiti i Ivan Huklek, braća Nenad i Neven Žugaj, Dominik Etlinger, Antonio Kamenjašević, Danijel Janečić i Ivan Lizatović. Od ostalih velikih zvijezda vrijedi najaviti jaka imena poput Viktora Nemeša, Petera Modoša i Davora Štefaneka.

Natjecanje počinje u subotu u 10 sati u maloj dvorani Doma sportova, a finala su na rasporedu od 18 sati. Natjecanje je otvoreno za javnost, a ulaz je besplatan.