Sport

"U Areni očekujte nasilje!"

Autor: Jelena Bokun / 07.11.2019. | Zagreb

Sve je spremno za borilački spektakl u zagrebačkoj Areni. U Hrvatsku prvi put stiže poljska borilačka MMA promocija KSW. U Zagreb u subotu dolaze poljske zvijezde, najbolji borci iz susjednih zemalja, a hrvatske boje brane Ante Delija, Filip Pejić, Antun Račić i Ivan Erslan. Provjerili smo što očekuje punu Arenu.

Jedan od najvažnijih mečeva u karijeri za Dubrovčanina Antuna Račića Killera bit će onaj 9. studenog u Areni. Nakon četiri uzastopne pobjede u KSW-u, sada ga očekuje borba za titulu KSW prvaka u bantam kategoriji. Dio priprema proveo je u Montrealu, u dvorani jednog od najpoznatijih MMA stručnjaka na svijetu, Firasa Zahabija.

A pred domaćom se publikom trebala odviti i dugo očekivana borba štićenika Mirka Filipovića, Ante Delije, i bosanskohercegovačkog borca Denisa Stojnića. No, nekoliko dana prije meča, Stojnić je odustao zbog ozljede. Pa će zato Hodajuća nevolja, kako zovu Delića, stati nasuprot Olija Thompsona.

U Areni ćemo vidjeti i našeg najboljeg poluteškaša Ivana Erslana kojem će ovo biti premijerna borba u KSW-u. Erslan je dosad u svojoj profesionalnoj karijeri neporažen sa 7-0-1, a u Zagrebu dočekuje Španjolca Darwina Rodrigueza.

- Pošto smo obojica stand up borci, bit će vatromet u stojci izgleda. Ako će on htjeti sudjelovati u razmjenama, ja sam spreman. Tako da, eto, očekujte vatromet - rekao je Erslan. 

A vatromet i eksplozivnu borbu najavljuje još jedan Zagrepčanin, Filip Nitro Pejić, koji će snage odmjeriti s Brazilcem Torresom u perolakoj kategoriji do 68,5 kilograma. 

- Ja uvijek najavljujem nokaute, ja ih i ostvarim. Tako i ovu subotu isto tako mogu očekivati nokaut.+ - rekao je Pejić.

Da će publika koja dolazi u broju većem od deset tisuća uživati u spektaklu, obećava im Crnogorac Vaso Bakočević Psihopata.

- Mene izgleda čeka velika podrška, a vas čeka ono za što ste platili kartu, a to je nasilje.

A najiščekivanija borba večeri već je dobila titulu povijesne. Susreću se peterostruki osvajač titule najjačeg čovjeka na svijetu Mariusz Pudzianowski i bosanska zvijezda, bodybuilder kojeg na društvenim mrežama prati čak 6 milijuna ljudi, Erko Jun. 

- Mogu očekivati veliki show. Ne volim se boriti u rundama, ja volim to brzo završiti. Nisam plaćen po satu. Tako da, bit će to dobro - najavljuje Jun.