Sport

Tomislav Rukavina: Dinamo je potresen nakon poraza od Osijeka

19.04.2018.

Tomislav Rukavina: Dinamo je potresen nakon poraza od Osijeka

Domaćim porazom od Osijeka Dinamo si je zakomplicirao pohod prema naslovu prvaka. Imaju modri i dalje lijepu prednost jer Hajduku bježe pet bodova no u nedjelju slijedi veliki derbi u Splitu. Tomislav Rukavina igrao je u oba kluba, sada je trener Dinamovih juniora, a iznio je svoje viđenje tko ima prednost u derbiju i tko će slaviti na kraju prvenstvene utrke.

- Prije mjesec dana nitko nije mogao ni sanjati da će se prvenstvo ovako zakomplicirati. Dinamo se porazom protiv Osijeka doveo u neugodnu situaciju - kazao je u uvodu Tomislav Rukavina, a baš je njegov Osijek ove srijede s 1-0 nokautirao Dinamo u Maksimiru. Hajduk je sa 4-0 izdominirao Cibaliju i stigao na samo pet bodova zaostatka. A u nedjelju Dinamo od 17 sati stiže na Poljud.

- Hajduk na vjerojatno prepunom Poljudu može dodatno zakomplicirati situaciju, ali to nosi jedan poseban pritisak. Znamo da Hajduk dugo nije bio u ovakvoj situaciji i njihovi igrači nisu navikli igrati pod ovakvim pritiskom. S druge strane, nitko ne može reći da Dinamo nije potresen nakon poraza od Osijeka. I oni osjećaju pritisak jer imali su jednu konfornu situaciju, a sada se sve promijenilo - rekao je Tomislav Rukavina.

- Bit će zanimljivo vidjeti kako će koji trener pripremiti momčad za ovako važnu utakmicu - dodao je Rukavina.

Dinamo sigurno neće biti kompletan na Poljudu. Od prije nema Mora, Leškovića i Hodžića, a upitan je i nastup vrlo važne karike Olma.

- Klub mora imati dovoljno širok krug igrača. Evo sada prilike igračima koji možda manje igraju neka pokažu da su sposobni nositi Dinamo i u najvećim utakmicama - rekao je Rukavina, a na pitanje je li mu srcu draži Hajduk ili Dinamo, odgovorio je:

- Sva tri kluba su mi draga. I Dinamo i Hajduk, ali i moj klub i grad Osijek - diplomatski je zaključio trener juniora Dinama.