Sport

Sljeme je spremno za skijaški spektakl!

Autor: Biljana Starović / 04.01.2019.

Sljeme je spremno za skijaški spektakl!

Skijaški vikend je pred vratima – na Sljemenu je sve spremno za najbolje slalomašice i slalomaše svijeta. Hrvatsku će predstavljati jedna skijašica – Andrea Komšić, dok u muškoj konkurenciji imamo šestero skijaša. 

 

I dok se za titulu Snježne kraljice, logično, dobije kruna, jedina hrvatska predstvavnica, Andrea Komšić, na Sljeme je stigla s prstenom prvakinje. I to sveučilišne, titula je to koju je zaradila na Sveučilištu u Denveru za osvajanje nacionalnog prvenstva. Prsten bi mijenjala za plasman u drugu vožnju sljemenske utrke, jer kako samouvjereno kaže, opet će ga osvojiti. A malo je falilo da osvoji bodove na zadnjoj slalomskoj utrci, u austrijskom Semmeringu zauzela je 34. mjesto. Na Sljemenu je već nastupala 2013. godine te zna da je posebna stvar nastupati pred domaćim navijačima. 

Veteran među našim skijašima, iako će tek za dvadesetak dana navršiti 26 godine, je Filip Zubčić. Upravo je on, zajedno s Ivicom Kostelićem, zadnji prestavnik Hrvatske koji je, još 2015. godine, osvojio bodove na ovoj utrci. Prošle godine nije mogao nastupati zbog bolesti, no sada je spreman za spuštanje niz Crveni spust.

Treninzima je zadovoljan i Istok Rodeš, a nada se da će na Sljemenu nastaviti dobar niz iz Madonne di Campiglio gdje je osvojio sedmo mjesto. Istok, osim Svjetskog kupa, nastupa i u Europskom kupu, zajedno s Eliasom Kolegom i Matejom Vuidovićem, koji će također nastupiti na Sljemenu. Vjeruje kako je ova slalomska ekipa najjača dosad. Nadamo se da će se Istokove riječi i ostvariti i da će već u nedjelju naši skijaši pokazati sve što znaju i mogu.