Sport

Saračević na novim mukama, PPD Zagreb ostao bez još jednog rukometaša

12.02.2018.

Saračević na novim mukama, PPD Zagreb ostao bez još jednog rukometaša

Rukometaši Zagreba stvarno nemaju sreće. Osim što neizvjesne utakmice uglavnom odlaze na stranu suparnika još je veći problem što se gotovo svaki meč netko ozlijedi. Posljednji je stradao Mario Vuglač pa su Zagrebaši totalno oslabljeni na vanjskim pozicijama, a makedonski Metalurg je pred vratima.

Zlatku Saračeviću sigurno nije lako. Prvi trener PPD Zagreb svako malo ostane bez važnog rukometaša, a utakmice i to vrlo jake su svaka tri dana. Nakon tijesnog poraza kod Wisle u Poljskoj ozlijedio se Mario Vuglač. Ozljeda je zbilja rijetka. Puknuo mu je veliki prsni mišić.

- Trebalo bi kopati po knjigama. Mislim da se zadnji takav slučaj dogodio kod dizača utega prije dvadesetak godina. To je nešto što se događa kad te kamion pregazi - slikovito se izrazio Saračević.

Vuglač u srijedu ide na operaciju a prognoza trajanja oporavka je četiri mjeseca pa je za rukometaša sezona završena.

No kukanja i plakanja nema. Od toga ionako nema svrhe. Već u utorak dolazi neugodni Metalurg u sklopu SEHA lige. Utakmica će se igrati u Sutinskim vrelima od 19 sati.

- Iako više na njihovoj klupi nije Lino Červar moramo ih shvatiti ozbiljno. Mi nikoga ne možemo dobiti ako igramo sa 70 posto mogućnosti. Moramo dati posljednji atom snage, igrati i za ozlijeđene - zaključio je Saračević.