Sport

Rukometaši otputovali na Europsko prvenstvo!

08.01.2020.

Rukometaši otputovali na Europsko prvenstvo!

Hrvatska rukometna reprezentacija otputovala je na Europsko prvenstvo koje se održava u Austriji, Norveškoj i Švedskoj. Izabranici Line Červara grupnu fazu će igrati u Grazu, a protivnici su Srbija, Bjelorusija i Crna Gora. Upravo će protiv Crnogoraca sutra od 20 sati i 30 minuta otvoriti prvenstvo, a iako su oslabljeni zbog ozljede četiri igrača, vjeruju da će ostvariti dobar rezultat i izboriti Olimpijske igre u Tokiju. 

Šesnaest igrača na čelu s izbornikom Červarom otputovalo je put Graza. Fokus je na prvoj utakmici protiv Crne Gore – iako je Hrvatska na papiru možda favorit, to se mora sutra pokazati i na terenu.

- Fokusirani smo na sutrašnju utakmicu i želimo da početak pokaže što smo i kakvi smo. Znamo da smo veliki izazov za protivnika, da se oni spremaju i da nemaju što izgubiti -  poručio je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar.

Sreća nije pomazila rukometaše što se tiče ozljeda – nakon što su već otpali Luka Šebetić, Fran Mileta i Lovro Mihić, na posljednjem treningu ozlijedio se mladi Ivan Martinović.

- Moramo razmišljati pozitivno, moramo pretvoriti u našu snagu još veću homogenizaciju grupe, vidim veliki napredak u komunikaciji između igrača. Samo kada zajedno razmišljamo, možemo i postići naš cilj - kazao je Červar. 

Nakon sutrašnje utakmice s Crnom Gorom, Kauboji će se u subotu sastati s Bjelorusijom, a dva dana kasnije sa Srbijom