Sport

Prošlo je 25 godina od tragične pogibije Dražena Petrovića

07.06.2018.

Prošlo je 25 godina od tragične pogibije Dražena Petrovića

Sjajni hrvatski košarkaš poginuo je u stravičnoj prometnoj nesreći u njemačkom Denkendorfu. Danas su ga se na tužnu obljetnicu na Mirogoju sjetili najmiliji, a vijenac je položio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

6. lipnja 1993. godine Dražen Petrović zabio je svoje posljednje koševe, a onda, dan kasnije umjesto s reprezentacijom avionom put Hrvatske krenuo automobilom. Spavao je na suvozačevom sjedalu i više se nije probudio.

Od ogromne tragedije prošlo je već 25 godina, ali bol je i dalje tu, jer Dražena su obožavali svi - obični navijači i prolaznici, ali i mediji. Voljeli su ga i suparnici, bez obzira što im je nemilice trpao koševe.

Ovog jutra na Mirogoju okupila se gradska delegacija, donijela vijenac za košarkaškog Mozarta te zapalila svijeću u spomenu na neponovljivog košaršakog genija. Bio je tu bivši direktor Cibone Zdenko Antunović, sadašnji Domagoj Čavlović kao i Draženova majka Biserka.

- Preplavile su me emocije. Svi možemo biti ponosni na Dražena. Tri dana nakon pogibije jedan mi je gospodin prišao i rekao "gospođo Petrović, vi ste ga rodili, ali Dražen je naš". I to je prava istina. Dražen je otišao da bi ostao - rekla je Draženova majka Biserka.

Velikog hrvatskog košarkaša prisjetio se i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

- Najveći hrvatski košarkaš koji se ikada rodio uz Krešu Ćosića koji je igrao centra, a Dražen beka. On je i u Americi organizirao pomoć za Hrvatsku. Nije čudo što je Dražen bio takav. Kada je završio trening on je još jedan sat bacao loptu na koš. I Biserka je takva, uporna, a jabuka ne pada daleko od stabla - rekao je Milan Bandić.