Sport

Pijetraji na vrhu: Otac trenira, a sin osvaja medalje

30.05.2018.

Pijetraji na vrhu: Otac trenira, a sin osvaja medalje

Boksački klub Leonardo okitio se brojnim medaljama na završenom pojedinačnom prvenstvu Hrvatske. Borci su iz Dubrave potegnuli na zagrebački velesajam te pokazali svoju snagu i snalažljivost u novom ringu glamuroznog centra. Na ponos svog trenera i mentora Leonarda Pijetraja.

Znate li što je zajedničko Alenu Babiću, Mladenu Sobjeslavskom, Marku Milunu i Eriku Pijetraju? Svi su oni osvojili medalje ili se borili u finalima na pojedinačnom boksačkom prvenstvu u Zagrebu. Sve je to uz ring pratio prvi čovjek kluba Leonard Pijetraj, ponosan na svoje borce.

- Osvojili smo tri zlata. Očekivali smo i četvrto Alena Babića, ali on je bio u jednoj jako lošoj fazi. Imao je dvije operacije nosa, morao je ići na treću, mučio ga je i zglob na nozi...Ali Alen će doći k sebi i dokazati da je pravi borac - rekao je Pijetraj i pohvalio Mladena Sobjeslavskog.

- Počeo je kao klinac kod mene. Već je triput bio prvak Hrvatske, a na prvenstvu na Velesajmu deklasirao je sve svoje protivnike u srednjoj kategoriji. To je momak koji dolazi i o kojem će se još puno čuti - dodao je Pijetraj.

Posebna je priča Erik Pijetraj, 21 – godišnji sin Leonarda Pijetraja, gazde kluba i izbornika boksačke reprezentacije. I Erik je na Velesajmu postao prvak . Samo je nastavio niz jer već je tri godine na tronu. 

- Stvarno boksa lijepo i tek će sada početi postizati prave rezultate - tvrdi Pijetraj i dodaje:

- Odavno smo nas dvojica riješili kada sam ja otac a kada trener i on je to dobro prihvatio. Više sam mu trener nego otac. Shvatio je da sve što mu govorim je za njegovo dobro - tvrdi Pijetraj senior.

A trener je Pijetraj i Marku Milunu. I on je, pobjedivši Tomislava Čikotića postao najbolji u Hrvatskoj, a mnogi ga nazivaju teškaškim čudom.

- On je u nedjelju postao prvak Hrvatske, a već je u ponedjeljak ujutro došao na trening u dvoranu - priznaje Pijetraj. 

Za njega i boksače odmora nema. Uskoro će Mediteranske igre, a treba i dobro nastaviti pripremati Hrvoja Sepa za nove uspjehe u profi karijeri.