Sport

Nogometaši Dinama pred još jednom povijesnom utakmicom

06.11.2018.

Nogometaši Dinama pred još jednom povijesnom utakmicom

Da se dinamovce pita oni bi voljeli da meč protiv Spartaka krene već večeras. Ili najkasnije sutra. No morat će pričekati do četvrtka kasno navečer kada je na rasporedu, po svemu sudeći povijesni ogled za Bjeličine modre. 

Ulaznica odavno nema, igrači i navijači vjeruju u euro proljeće, a atmosferu nije narušio ni iznenadan odlazak Tomislava Svetine iz Maksimira. Za njegov je odlazak 'kriv' Izvršni odbor kluba koja mu je otkazao povjerenje pa više nije potpredsjednik niti član Uprave kluba iz Maksimira. No okrenimo se onom što je najvažnije, a to je još jedna u nizu povijesnih utakmica u Maksimiru koja Dinamu može donijeti proljeće u Europi.

- Dosta nam je čekanja, jedva čekamo da počne utakmica - rekao je uzbuđeni kapetan Arijan Ademi kojeg su ovih dana, kao i ostale dinamovce mnogi povlačili za rukave i tražili ulaznice. Nekima je uspio pomoći.

- Nabavio sam neke ulaznice, ali i da sam imao višestruko više ne bih nabavio svima koji su me zvali i sretali po ulici - iskren je Ademi.

Naravno, ovo sa Spartakom u četvrtak od 21 sat sve je samo ne obična utakmica. Svjestan je toga i Izet Hajrović koji zna da mora i može biti bolji nego u Trnavi u prvom meču.

- To je nogomet. Ne mogu uvijek imati svoju večer, ali vjerujem u dobru svoju i momčadsku izvedbu u četvrtak na Maksimiru - rekao je Hajrović i nastavio:

- Idemo na pobjedu, želimo tri boda tako da imamo 12 jer će nam nakon toga lakše biti ako budemo prvi u grupi ali ako bude i bod nema veze. Želimo ispisati povijest Dinama i dat ćemo sve od sebe da ostvarimo taj cilj - zaključio je Hajrović.

Svi vi koji ste ostali bez ulaznice možete utakmicu gledati u navijačkoj zoni koja će biti oko maksimirskog stadiona i to na čak dva velika ekrana. Jedan će biti smješten kraj ticket pointa, a drugi ispod same zapadne tribine.