Sport

Nenad Bjelica prije Osijeka i svog rođendana: Od nikoga ne očekujem poklone

16.08.2018.

Nenad Bjelica prije Osijeka i svog rođendana: Od nikoga ne očekujem poklone

Dinamo će na trenutak morati zaboraviti na euro utakmice jer već ovog petka u Maksimir dolazi zahuktali Osijek, lider prvenstva. Stoga Osječanin na klupi Dinama Nenad Bjelica, koji jako cijeni svoje Slavonce potpuno je fokusiran na derbi hrvatskog nogometnog prvenstva.

Bit će to dvoboj dvojice Osječana na klupama hrvatskih ligaša. Nenad Bjelica pokušat će pobijediti svog kolegu Zorana Zekića s kojim je čak početkom devedesetih i igrao u klubu s Drave.

- Znamo se dugo, kratko smo igrali zajedno '93. Zekić je jako dobar trener, pokazuje svojim rezultatima, ekipa ga slijedi, to je za nas najvažnije - rekao je Nenad Bjelica i nastavio hvaliti Osijek.

- Ne samo u ovoj sezoni, u konstantnom su rastu, svake godine se poboljšavaju organizacijski i igrački. Jako su ozbiljan klub, povijesno jedan od najvećih hrvatskih klubova, financijski stabilan i jako dobro posložen. Apsolutno su u ekspanziji i to pokazuju na startu prvenstva. Individualno imaju jako puno zanimljivih igrača, nadam se da ćemo mi uspjeti ponoviti ono što smo pokazali u zadnje četiri utakmice: vrhunsko zalaganje, dobra disciplina u igri, efikasnost i na kraju pobjeda - dodao je Bjelica.

Zekića su pitali što bi prijatelju Bjelici poklonio za rođendan koji će mu biti 20. kolovoza, a trener Osijeka odgovorio je ulazak u Ligu prvaka.

- Da, zato što će im to donijeti pet milijuna kuna pa je interes da Dinamo uđe u Ligu prvaka. Naravno, šalim se. Ne očekujem poklone ni od koga u životu, deset godina mi je trebalo da dođem do Dinama - dodao je trener modrih i otkrio kakva je situacija s golmanima Dinama.

- Ne vidim problem, jako dobro podnose konkurenciju Zagorac i Livaković, dobri su prijatelji. Imamo dva vrhunska vratara, imam maksimalno povjerenja u obojicu, Zagorac je odradio svoj posao više nego vrhunski, dok je Livaković reprezentativac, drugi golman na popisu izbornika, moramo respektirati taj statu. Mnogo je utakmica do kraja sezone, dobit će svi priliku. Sretan sam što kao trener imam takav luksuz - rekao je Bjelica.

Derbi s Osijekom Dinamo igra u petak u 20 sati. Na stadion se može s ulaznicama koje stoje od 40 do 80 kuna.