Sport

Mladi Vatreni u akciji - prvi zadatak je pobijediti neugodnu Bjelorusiju

05.09.2018. / 00:00

Mladi Vatreni u akciji - prvi zadatak je pobijediti neugodnu Bjelorusiju

Srebrna nogometna groznica nakon golemog uspjeha Vatrenih u Rusiji i dalje nas trese. I dok čekamo što će naši reprezentativci učiniti u dvobojima protiv Portugala i Španjolske svjetla reflektora treba uperiti u mlade nogometaše do 21 godina. Njih za nekoliko dana čeka važan meč kvalifikacija za odlazak na Euro protiv Bjelorusije, a kako dišu dečki koji se pripremaju u Zagrebu provjerili smo na jutarnjem treningu.

Mladi hrvatski nogometaši se pripremaju za vrlo važan susret kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo. Gračanovi izabranici igrat će 10. rujna u Bjelorusiji.

Sada su trenutno naši na drugom mjestu, iza vodećih Grka.

- Bjelorusija je dobra, disciplirana i brza momčad. I dosta opasna. Reprezentacija je za koju igraju i neki igrači koji nastupaju u ruskoj ligi - rekao nam je Nenad Gračan, izbornik mlade hrvatske nogometne reprezentacije.

Znači Bjelorusi nisu za zanemariti. To dokazuje i ljestvica naše skupine na kojoj su samo šest bodova iza naših, ali imaju i utakmicu manje.

- Pobjeda protiv Bjelorusije otvorila bi nam put prema Europkom prvenstvu koje će se igrati u Italiji - dodao je Gračan.

Za to će trebati pobijediti ne samo Bjeloruse već i Grke te momčad San Marina. Pripreme za Bjeloruse tek su krenule i to s problemima, jer radi ozljeda su za ovu akciju otpali vratar Grbić te igrači Pongračić, Bistrović, Bašić i Šego. No, srećom, odlična je komunikacija na relaciji Gračan Dalić pa su neki igrači ostavljeni mladoj reprezentaciji.

- Zahvalio bih Daliću na razumijevanju jer ovo je bitna utakmica za nas. Radi se o srebrnom Duji Ćaleti Caru, Josipu Brekalu te Bornu Sosi - rekao je izbornik.

Ali nisu oni jedini jer s mladima treniraju poznate face poput Benkovića, Halilovića ili Vlašića. Tu su i Šunjić te Fiolić.